Nieuws - 17 mei 2016   8:41 Dutch Cup Slopestyle Terneuzen 2016: Foto’s, Video en Uitslag!

Door:

Voor één van de laatste wedstrijden van dit seizoen mocht er afgelopen zondag 16 mei afgereisd worden naar Skidome Terneuzen. Skidome Terneuzen? Waar kunnen we die vinden? Ja, eh, in de middle of nowhere, maar wanneer je er bent zal het je verbazen wat deze indoorhal je te bieden heeft. Voor de Dutch Cup streken we hier neer en met een slopestyle course waren we benieuwd wat de dag ons ging brengen én wie er met de hoofdprijs naar huis mocht gaan. Hoe dat allemaal is afgelopen plus de foto’s lees je na de klik!

Uiteraard werd er, toen we aanwezig waren in Terneuzen, aardig vaak over het volgende weekend gepraat aangezien dan dé finals losbarsten, maar eerst moesten de atleten hier in Skidome zich bewijzen. Voor ons zou dit een echte eerste keer gaan worden want ook al hadden de Dutch Cup wedstrijden ons ondertussen al op aardig wat plekken gebracht, Skidome Terneuzen was daar nog niet één van geweest!

Dat vonden we eerlijk gezegd erg leuk want nieuw terrein geeft meteen nieuwe indrukken en daar houden we van. Het was in dit geval wel even zoeken naar de juiste weg, er stonden namelijk bizar weinig (lees: GEEN) bordjes langs de weg om je te vertellen dat er in de buurt een indoorhal met een badass slopestyle parcours staat te wachten. Maar goed, eenmaal in de buurt reden we maar gewoon richting dat ‘grote kanon’ aangezien de omliggende weilanden het zicht niet erg zouden belemmeren en we ‘m dus niet uit het oog zouden verliezen.

Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit want het is wel echt een mooi pand wat ze daar uit de grond hebben gestampt! Beetje jammer van de leegstaande winkelpanden aan de onderkant, maar we moesten toch naar binnen voor de wedstrijd. Daar lag een slopestyle parcours op de deelnemers te wachten met twee rail features achter elkaar en één kicker op het einde waardoor iedereen drie stunts kon afleveren voor een score. Die score zou vergeleken worden met de tweede run en de beste zou tellen. Finals waren er niet en dus het was na de training meteen er op of er onder!

Zoals je ziet liet Maichel van Nauta Lemke er geen gras over groeien en dat was eigenlijk voor veel van de deelnemers wel te zeggen. De kicker landing was alleen sketchy waardoor er weinig genade was, maar de deelnemers lieten zich hier niet door uit het veld slaan. Hard gaan over die rails en kicker, dat wilde ze! In totaal waren de atleten in tien categorieën te verdelen en voor de snowboarders ging dat in Youth Men, Rookie men, Junior Men, Senior Men, Rookie Women, Junior Women en Senior Women. De skiërs werden verdeeld in Youth Men, Junior Men en Senior Men en met de skiërs starten we deze recap!

Ski

Youth Men

Zoals wellicht al wel bekend is wordt deze categorie het hele seizoen al gedomineerd door twee jongens (Lucas & Jamie), ook al kreeg het duo het in Terneuzen zeker niet in hun schoot geworpen. Er waren namelijk nog vier andere deelnemers aanwezig om hen van de troon te stoten!

Helaas was het avontuur in Terneuzen voor Hunter Gray vroegtijdig ten einde want hij moest met een blessure aan zijn pols afhaken, maar voor de rest van de atleten zou het een mooie wedstrijd gaan worden. Deze keer had Troy Graham namelijk de juiste leeftijd om officeel mee te doen en ook al lande hij een keer hard op de landing van de schans, hij kwam hij er toch nog bovenop en gooide op de kleine schans een stevige 540 wat hem uiteindelijk 55.67 punten en een derde plek op het podium opleverde.

Tussen Lucas Laudy en Jamie Koster was de strijd iets minder heet en dat kwam mede omdat Jamie niet genoeg snelheid kon krijgen om beide rail features en een schans te pakken. Jamie besloot daarom op safe te rijden, ook al had hij wel een stylishe tailpress op de rail om daarna nog een erg mooie frontflip te landen. Dit zorgde voor 60 punten, wat helaas niet goed genoeg was om Lucas van de eerste plaats te verdrijven. Lucas had namelijk met zijn 270 on op de Street Rail, Gap over de Double Kink en 720 Blunt Grab de meeste punten (87.67) in zijn categorie toegewezen!

Dutch Cup

Junior Men

Bij de junioren en heren was er minder animo en ook al werd er meer gelachen dan gestreden, de mannen hebben alsnog zitten knallen daar in Skidome Terneuzen! Arne Acke had een mooie Blindside 270 Out, Gap over de Double Kink en een 540 spin wat ‘m 64.33 punten opleverde, ook al zou dat niet genoeg zijn voor de eerste plaats. Die was toegewezen aan Nino Kalmeijer met 77.33 punten! Hij had de afgelopen weken hard getraind op zijn rail tricks en dat betaalde zich uit in Terneuzen. Hier landde hij een cleane Switch Up Blindside 270 Out (ook wel bekend als een K-Fed), reed de volledige Triple Stepdown Rail uit en als klap op de vuurpijl gooide hij nog een Cork 540 over de schans. Al met al dus een terechte winnaar!

Dutch Cup

Senior Men

Ook in deze categorie was er weer een mooie strijd bij de skiërs. Moeite met het vinden van de juiste snelheid voor de schans was iets waar veel deelnemers last van hadden en ook de senioren merkte dat. Maar goed, zoals gewoonlijk waren Machiel van Nauta Lemke en Lennart Muller van de Uithof weer aanwezig en die lieten zich ook niet zo snel uit het veld slaan. Wat zeggen we, ze gingen gewoon hard!

Bij beide heren was er dan ook weinig stress te merken en ook al wilden ze beide erg graag winnen, progressie maken was het doel van deze wedstrijd. Maichel zette tijdens zijn tweede run een Ski Slide op de Street Rail en ook al had hij net niet genoeg snelheid om de volgende Stepdown uit te rijden, hij was zeker creatief bezig met een Shifty 540 op de schans waardoor hij 60.67 punten kreeg!

Lennart zijn run was zoals hij zelf zei “wonderbaarlijke beter beoordeeld dan dat hij had verwacht”, maar uiteindelijk zou zijn Unnaturel Ski Slide, gap en 540 Double Safety to Flat Landing hem naar 70.67 punten en een mooie eerste plaats verwijzen.

Dutch Cup

Snowboard

Dan de snowboarders die uiteraard ook naar Skidome Terneuzen waren komen rijden om er met de overwinning vandoor te gaan en we beginnen met de Youth Men!

Youth Men

Het zou in deze categorie een feest der herkenning worden met betrekking tot de namen aangezien het naderhand Kai Groeneveld, Sam Vermaat en Kyro Zonneveld bleken te zijn die het podium zouden innemen! Kai Groeneveld zou als derde uit de bus komen en hiermee namen als Sam Smits, Wendel Willemse, Rick Scheepers en Corne Laurijssen achter zich houden en dit kwam mede door zijn Backslide Boardslide en Frontside 360!

De derde plek werd dus opgeëist door Kai met 54.67 punten, waar het naderhand bleek dat de strijd om de eerste plaats al in de eerste run was uitgevochten. Dit gebeurde tussen Sam Vermaat en Kyro Zonneveld waar eerstgenoemde met een Backside Blunt 270, Gap Backside Boardslide en een Underflip de overwinning zou pakken. Deze run zorgde namelijk voor 75.67 punten, genoeg om Kyro met zijn Backside Blunt 270, Backside Lipslide en Fronside 360 & 64.67 punten naar de tweede plaats te dirigeren!

Dutch Cup

Rookie Men

Helaas moesten er bij de Rookies meerdere al het strijdtoneel verlaten zelfs voordat de wedstrijd was begonnen. Vince Bakkers, Gib van der Sluis en Lucas Uitendaal waren degene die niet meer aan de start zouden verschijnen. Wie zich wel bovenaan de slopestyle course van Skidome Terneuzen meldde waren onder andere Matthias Kral, Rakim Foy, Joey van de Noort en Duarte Pereira en dat hebben we geweten ook!

Laatstgenoemde had met een Backside Blunt 270, Gap Backside Boardslide en een Backside 540 Tail zeker een mooie run, ook al bleek zijn score van 63.33 punten niet genoeg te zijn voor de overwinning. Wel kon hij zich derde noemen in zijn categorie, maar Rakim Foy en Joey van de Noort, respectievelijk tweede en eerste, konden meer punten van de jury verwachten. Rakim zag bijvoorbeeld zijn Frontside Blunt 270, Gap Backside Boardslide en Backside 720 Melon uitmonden in 71 punten, waar de grote winnaar van de dag (Joey van de Noort) 76.33 punten in z’n tas mocht stoppen door een Backside Bluntslide 270, Gap Backside Boardslide en een Backside 720 Mute te landen!

Dutch Cup

Junior Men

Dan door naar de junioren en ook hier lag het niveau heerlijk hoog! De strijd bovenin zou dit keer gaan tussen Mees Oostdijk, Casper Hotzapfel, Niek van der Velden en Erik Bastiaansen en ze lieten stuk voor stuk zien waarom ze daar hoorden. Erik Bastiaansen ramde er in z’n eerste run namelijk een Cab 180 in to Backside 360 out, Backside Boardslide over de step down en een Frontside 720 Melon uit wat ‘m meteen 79 punten opleverde! Zou de concurrentie daar een antwoord op hebben?

Het antwoord hierop is ja en nee, aangezien Erik Bastiaansen zijn run zag uitmonden in een tweede plaats. Hiermee wist hij de 75.67 punten van Mees Oostdijk (Cab 270, Gap Frontside Lipslide, Frontside 720 Melon) en de 67.67 punten van Casper (Backside Boardslide 27o, Gap Backside Boardslide en Frontside 720) naar een plaats lager te stoten, maar ook moest Erik meteen zijn meerdere in Niek van der Velden erkennen.

Want ook al had hij in de eerste run wat problemen, in de tweede run liet hij zien waarom hij dé winnaar van de dag zou gaan worden! Zijn Backside in to Cab 360 out, Frontside 180 in en Underflip 720 waren genoeg om de jury enthousiast te maken en dat betaalde zich uit in 90 punten. Oftewel: eerste!

Dutch Cup

Senior Men

De laatste categorie van deze recap voor de heren snowboarders zal bestaan uit Senior Men, ook al was dat zeker niet de minste! Het zou een mooie dag gaan worden voor Didier Kickken aangezien hij én eerste zou worden én dit te danken zou hebben aan zijn tweede run. In deze categorie was Didier namelijk de enige die zich in de tweede run nog kon verbeteren met een Cab 180 in to Backside 360 out, Gap Backside Lipslide en Backside 720 Melon en dit zorgde er voor dat hij Jacco Bos en Olivier Maes achter zich wist te houden!

Beide probeerde het uiteraard in de tweede run nog wel, maar konden niets meer verbeteren en dus waren ze toegewezen op hun eerste run die Jacco 73.67 punten (o.a. Gap Frontslide lipslide & Backside 540 tail) en Olivier 54.67 punten (o.a. backside boardslide op step down & Frontside 180 mute) zou opleveren.

Dutch Cup

Rookie Women

Door naar de dames die ook zeker hun mannetje hebben gestaan in deze wedstrijd. De finals zijn over een week, maar daar zouden we in Skidome Terneuzen niets van merken want bijvoorbeeld een Evy Poppe ging als de brandweer! Zij liet namelijk in haar eerste run al een enorm gat achter richting de concurrentie om in de tweede run er nog eens een schepje bovenop te doen door onder andere een Switch 500 en een Cab 360 uit te voeren alsof het niets is.

Dit bezorgde haar in totaal 87.67 punten, ruim voldoende om Demy Janssen met haar 51.67 punten (o.a. 50/50 & Indy) en de 45 punten van Romy van Vreden (o.a. 50/50, Backside boardslide, Frontside 360) achter zich, en dus ook meteen onder controle, te houden!

Dutch CupFoto: Kenneth Poppe

Junior Women

De hoogste trede van het podium zou hier uitgevochten gaan worden tussen Michelle Arens en Dominique Benjamins waar Michelle Arens zonder twijfel als winnares uit de bus zou gaan komen. Zij kon in haar eerste run al op 58.33 punten rekenen door onder andere een 50/50 en een Mute waar Dominique het met 19.33 punten moest doen. Al met al werden de punten dus volle bak richting Michelle Arens geschoven die zich nu kan gaan richten op de finals!

Dutch Cup

Senior Women

Bij de laatste categorie van deze recap kunnen we kort maar krachtig zijn. Kennedy Asberg was namelijk de enige vrouwelijke senior snowboardster die aanwezig was tijdens de Dutch Cup wedstrijd in Skidome Terneuzen. Kennedy liet zich overigens niet kennen en ramde er zelfs in de tweede run nog een betere score uit waardoor haar Frontside boardslide, 50/50 en Straight Air genoeg was voor 51.33 punten!

Dutch Cup

Sfeerimpressie

Het was van te voren, zoals we net zeiden, even kijken wat we er van vonden, maar uiteindelijk was het toch een geslaagde dag geworden in Skidome Terneuzen! De course lag er, met uitzondering van de landing, goed bij, de wedstrijd liep goed door en we hebben weer een hoop mooie foto’s weten te maken. Een selectie hiervan is hieronder te vinden, op onze Facebookpagina staan meer foto’s van deze wedstrijd dus snel hierrrrr klikken en jezelf taggen plus iedereen die je kent! Foto’s gebruiken mag, maar wel als je ons even tagt. That’s all we ask.

Volgende week staan de finals op het programma in Landgraaf waar we ook weer bij zullen zijn. Wie er gaat winnen weet nog geen mens, tot die tijd hebben we de foto’s nog van Skidome Terneuzen! Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws