Nieuws - 23 oktober 2013   14:36 SkischoenRun 2013: Wedstrijd rennen in skischoenen!

Door:

De stilettorun is voor mietjes! Aanstaande vrijdag wordt in Rotterdam de SkischoenRun georganiseerd door Sunweb, dat is nog eens een echte uitdaging! 

Iedereen die ooit op ski’s heeft gestaan weet hoe verrot het is om met skischoenen een stuk te moeten lopen. Het voelt aan alsof je een bak lood aan je voeten hebt zitten en hoe je het ook doet, het ziet er niet uit! Daarom kwam Sunweb met het idee om de SkischoenRun op te zetten, vergelijkbaar met de welbekende stilettoruns.

Vorig jaar organiseerde Sunweb de eerste SkischoenRun en het bleek een groot succes te zijn. Het idee is heel simpel. Iedere deelnemer moet 100 meter afleggen door de Rotterdamse Koopgoot met skischoenen aan en vervolgens een behoorlijke trap opklimmen. Degene die als eerste boven aankomt wint een skivakantie!

Natuurlijk zitten er wel wat regels aan deze wedstrijd. Iedere deelnemer moet gebruik maken van hardboots, flexibele skischoenen of snowboardboots zijn dus niet toegestaan! Ook moeten de bindingen van de skischoenen dicht zitten, hier controleert de organisatie op voordat de run begint. Duwen en trekken is ook niet toegestaan, het moet natuurlijk wel sportief blijven.

SkischoenRun

Prijzen

Zoals gezegd hoef je niet voor niets voor lul te gaan lopen in de Rotterdamse Koopgoot, er valt ook nog wat te winnen! Degene die als eerste boven komt wint een volledig verzorgde wintersport reis voor 4 personen. De nummer 2 wint een wintersport weekend voor twee personen en de nummer 3 wint een Snowworld wintersport pakket. Ook is er nog een originaliteit prijs te verdelen, voor degene met de meest originele outfit. Dos je flink uit en wie weet ga jij er wel met een prijs vandoor!

Inschrijven

Als je nog mee wilt doen aan de SkischoenRun moet je er snel bij zijn, er zijn nog maar een paar startplaatsen beschikbaar. Het evenement vind plaats in de Rotterdamse Koopgoot op 25 oktober, deelnemers moeten tussen 12.30 en 13.15 aanwezig zijn om hun startbewijs op te halen. Vorig jaar deden 45 man mee aan deze run, dit jaar zullen het er waarschijnlijk meer zijn! Overigens is het nog goed uitkijken geblazen ook, voordat je het weet lig je op je smoel als je gaat rennen op skischoenen.

Iedere deelnemer krijgt overigens een gratis Sunweb muts en kan na afloop een gratis kop warme chocolademelk ophalen. Inschrijven kan op www.skischoenrun.nl

Als je mee gaat doen kan ik je trouwens adviseren om heel snel nog wat te gaan oefenen, in dit filmpje van vorig jaar is te zien dat het tempo best hoog lag!

Bron:

Foto's: skischoenrun.nl

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws