Nieuws - 5 maart 2014   16:08 La Tyrolienne: De meest badass kabelbaan van Val Thorens!

Door:

In Val Thorens is afgelopen weekend een nieuwe kabelbaan geopend, waarmee wintersporters binnen no-time van het skigebied Orelle naar Val Thorens kunnen gaan. Het klinkt niet heel spannend, maar er is één klein detail: Aan deze kabelbaan hangen geen stoeltjes of gondels, je hangt hier zelf aan de kabels! 

Kijk, dat is weer eens wat anders dan zo’n saaie skilift! De kabelbaan in het Franse skiresort heeft de naam La Tyrolienne meegekregen en het is officieel de hoogste ‘zipline’ ter wereld. De lift begint in het skigebied Orelle op het hoogste punt van Les Trois Vallées, bij de Bouchet skilift op 3230 meter hoogte. Vervolgens leg je een traject af van 1300 meter naar de Crête de Thorens, gelegen op 3000 meter hoogte.

La Tyrolienne

Een normale skilift zou over een dergelijke afstand wel een paar minuten doen, maar met deze kabelbaan sta ja binnen twee minuten alweer aan de andere kant. De snelheden kunnen flink oplopen, met een top van 105km/h. De kabelbaan hangt 250 meter boven de berg en volgens de makers geeft dit ritje ‘het gevoel van een adelaar’. Juist, dat zal allemaal best, het is vooral gewoon een badass kabelbaan! Hoe gaaf is het om met zulke snelheden richting de pistes te gaan?

La Tyrolienne

De kabelbaan is alleen beschikbaar voor skiërs en snowboarders. Waaghalzen die ‘gewoon’ een ritje willen uitproberen hebben dus pech, het is echt alleen voor de wintersporters om zo snel mogelijk van A naar B te komen! Mocht je deze kabelbaan willen uitproberen als je in Val Thorens bent (Dutchweek toevallig?), zorg dan wel dat je een helm bij je hebt. Geen helm betekent geen toegang!

La Tyrolienne

Er hangt helaas wel een nadeel aan La Tyrolienne. De kabelbaan wordt niet gezien als een van de skiliften, waardoor de Les Trois Vallées skipas niet geldig is voor een ritje. Je zal zelf een kaartje moeten kopen en helaas hangt hier een behoorlijke prijs aan. Voor €50,- heb je één enkele rit van Bouchet naar Crête de Thorens, maar je bent dan wel verzekerd van een ritje met ‘s werelds gaafste skilift. Awesome!

 

Bron:

Foto's: La Tyrolienne

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws