Nieuws - 28 december 2015   14:13 Winterwear op de piste: fashiontrends voor vrouwen

De winter wilt hier in de BeNeLux nog niet vlotten, maar wanneer je naar de sneeuw gaat moet je er toch wel een beetje hip bij lopen. Maarre, wat zijn de trends van dit jaar? Welke kleuren gaan het bijvoorbeeld helemaal maken in de sneeuw van 2015/2016? Evelyn van Style Spy kroop voor ons in de pen om haar expertise te laten horen!

Wat betreft fashion is het op de piste niet anders dan de straattrends. Ook in de wereld van skiën en snowboarden zijn er fashiontrends te spotten. Ik zet een paar dames trends voor het seizoen 2015/2016 voor je op een rijtje!

Paars/Rood

Een trendkleur voor het seizoen ’15 / ’16 zijn tinten van paars/rood. Onder andere bij de merken Nikita, O’Neill, Zimstern, DC, Oakley en Volcom zien we deze kleuren in de winterwear terugkomen. Vaak gemixt met een andere tint zoals lichtpaars en rood oranje. Het combineren van de boven- en onderkleding doe je in dezelfde tint, wat helemaal de trend is. Gehele outfits in één kleurtoon, dus van top tot teen gehuld in paars of rood.

Colorblocking

Jaja, colorblocking blijft een hit onder de wintersporters. Dit is het gebruik van contrasterende kleurblokken in je outfit en dan het liefst zo fel, maar uiteraard zo vrouwelijk mogelijk. Wat ik veel zie is felroze. Vaak gecombineerd met mooie contrasten zoals blauw roze of roze groen zoals bij Protest. En natuurlijk de bekende colorblocking signature stijl van Zimstern uit Zurich.

WinterfashionColorblocking van Zimstern

Prints

Dit jaar zien we ook veel etnische, army en leopard prints terug bij de vrouwen.

Leopard

De absolute winnaar is de leopard print. Je ziet deze print veel terug in de wintergear voor vrouwen. De boots van Thirty Two bijvoorbeeld, maar ook in de collectie van Protest. Daarnaast bevat de Burton vs LAMB (Gwen Stefanie) collectie ook Leopard (gecombineerd met army print).

WinterfashionLeopard van Protest

Army

Army zien we veel terug in jassen én broeken. Je kunt dus all army gaan. Draag je liever niet alles in army? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een naturele look te gaan. Kies bij de army print jas bijvoorbeeld een mosterdgroene broek of ga voor een cargo broek in kaki-ish kleur. Anders kan je een naturele jas gecombineerd met een groenige broek met lappen army print kiezen zoals die in de Burton vs LAMB collectie. Helemaal HOT!

WinterfashionBurton vs LAMB

Etnische prints

Etnische prints zagen we natuurlijk al op straat. Maar ook de winterwear heeft deze trend overgenomen. Vooral Burton laat veel etnische prints terugkomen in de (jassen)collectie. Ook Roxy doet hier aan mee, gecombineerd met het vrouwelijke bontje bij de muts. Protest laat eveneens subtiele etnische prints in de jassen terugkomen. Liever onder je winterwear in een leuk printje? Ook dat kan, het merk Airblaster heeft bijvoorbeeld een mooie suit in de thermowear collectie in de etnische print.

WinterfashionCollectie van Burton

Zo, nu je een aantal voorbeelden hebt: voor welke trend ga jij dit jaar? Laat je horen in de reacties en op Facebook & Twitter!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws