Video's - 15 november 2014   13:21 Snowman: Een epische documentaire over het leven in de bergen!

Door:

Snowman is geen documentaire over iemand die zichzelf het doel heeft gesteld om ‘s werelds meest badass sneeuwpop te maken, Snowman gaat over totaal andere dingen! In deze documentaire zien we twee jeugdvrienden die allebei in de bergen zijn opgegroeid en inmiddels de droom van iedere wintersporter beleven. De een is professioneel skiër geworden, de ander werkt voor de lawinediensten! Maar wat als die droom ineens uit elkaar spat? Check nu alvast de trailer van deze epische documentaire!

Snowman is niet zomaar een van de vele wintersport films die ieder jaar uitkomen, deze documentaire belicht een totaal andere kant van het bergleven! Twee jeugdvrienden, Kevin Fogolin en Mike Douglas worden in deze documentaire gevolgd terwijl ze opgroeien van kleine jochies tot volwassen kerels die moeilijke beslissingen moeten maken. Één ding hebben ze gemeen: ze hebben allebei een gigantische passie voor wintersport én sneeuw! Doordat ze hun jeugd samen hebben doorgebracht op ski’s in de bergen van Canada hebben ze een sterke vriendschap opgebouwd en hebben ze ook een sterke band met het avontuur en bijbehorende risico’s.

SnowmanLinks: Kevin Fogolin. Rechts: Mike Douglas

Als beide vrienden opgroeien moeten ze zichzelf een hele moeilijke vraag stellen: Wat ga ik met mijn leven doen? Ga je voor een onzeker leven in de bergen waarbij je kan doen wat je leuk vindt maar niet weet of je morgen nog genoeg geld hebt voor je avondeten, of ga je voor het ‘normale’ leven waarbij je een stabiele baan en gezin hebt? Beide vrienden kozen voor totaal andere opties. Mike Douglas bleef in de bergen en is inmiddels professioneel skiër geworden terwijl Kevin Fogolin de bergen verliet en voor het burgerlijke leven heeft gekozen. Mike heeft de risico’s van zijn leven omarmt terwijl Kevin zich nooit prettig heeft gevoeld bij het nemen van risico’s.

Mike heeft in de afgelopen jaren zijn strepen wel verdiend, zo heeft hij meegeholpen aan de ontwikkeling van de eerste twintip ski en heeft hij aan heel wat skifilms meegewerkt. Het leven van Kevin zag er totaal anders uit met een stabiele kantoorbaan en een gezinnetje thuis. Toch bleven de bergen Kevin roepen en na jaren kon hij de verleiding niet weerstaan. Inmiddels is ook hij terug gegaan naar zijn roots en werkt hij bij de Canadese lawinedienst. Hier is verantwoordelijk voor het opsporen van potentiële lawines en uiteindelijk ook het opblazen van deze sneeuwmassa met grote explosieven vanuit een helikopter. Nu leven beide vrienden de droom die ze hadden toen ze klein waren, maar op dat moment gaat alles helemaal verkeerd voor Kevin.

Snowman SnowmanKevin Fogolin aan het werk in Canada

Tijdens een van zijn lawinemissies crasht de helikopter waar Kevin in zit en dit zorgt ervoor dat hij niet meer zo zeker is van deze droom. De risico’s van de bergen zijn nu ineens heel tastbaar geworden en dit zorgt uiteraard voor angst! Kevin zoekt vervolgens zijn jeugdvriend Mike Douglass weer op en samen hebben ze het over de risico’s van de bergen, hoe je er mee om moet gaan en wat uiteindelijk de beloning is van het leven van deze droom!

De documentaire Snowman zal begin december in premiere gaan op het Whistler Film Festival en daarna zal hij op de welbekende downloadportals terecht komen!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's