Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Hemsedal
Dit is waarom Noorwegen de plek voor je volgende skitrip moet worden

Advertorial - Gepost op

Iedereen verkast eigenlijk elke winter zonder al teveel twijfel richting de Alpen voor de wintersport. In de Oostenrijkse of Franse sneeuw je ski’s of snowboard onderbinden en deze de sporen geven is iets wat we zeker kunnen toejuichen, maar wist je ook dat wanneer je richting het noorden gaat, in plaats van het zuiden, je ook nog eens echt bizar mooie plekken kan tegenkomen?

De term ‘Scandinavië’ galmt bij ons eigenlijk voor de start van elk seizoen wel een aantal keer door de keet heen en dat heeft zo z’n redenen. Niet alleen is het een plek op aarde waar we nog nooit zijn geweest, maar ook omdat degene die er wel zijn geweest elke keer enorm enthousiast terugkomen. Heb je daarnaast wel eens nagedacht wie er allemaal op wereld niveau meedraaien en waar ze vandaan komen?

Hemsedal

Juist, Scandinavië en in het bijzonder Noorwegen! Ståle Sandbech, Marcus Kleveland, Mons Roisland en Torgeir Bergrem zijn maar een paar voorbeelden van grandioze snowboarders die hun roots in het land van de witte bergen hebben liggen, waar we nog zwijgen over namen als Johanne Killi, Øystein Bråten, Aksel Lund Svindal en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Feit blijft dat het talent waarschijnlijk daar in het water zit en dit alles in combinatie met de heerlijke mogelijkheden die je als wintersporter daar hebt.

Ze zijn overigens ook niet helemaal lekker hoor, want laatstgenoemde atleet besloot vorig jaar om z’n Olympische medaille om te smeden tot drie miljoen simkaarten, maar dat is weer een ander verhaal. Noorwegen is en blijft een land waarvan we al beginnen te kwijlen wanneer je de naam laat vallen en bijvoorbeeld het lange wintersportseizoen (van december tot mei), kans om het noorderlicht te spotten en hondesledetochten houden zijn toch al genoeg redenen om je wintersportvakantie van dit seizoen om te boeken? Inderdaad! Het is een keer iets compleet anders dan de Alpen met een bijzondere sfeer, veel minder wachtrijen en vooral heel veel perfecte sneeuw. Niks geen gedoe met slechte sneeuwdekking

Hemsedal

Maar goed, als je dan besluit om richting Noorwegen te gaan is het nog altijd de vraag waar je dan precies gaat zitten. Random de auto pakken en de eerste beste sneeuwhoop opzoeken is leuk, maar een groot gebied met veel mogelijkheden is natuurlijk nóg beter.

Het gebied Hemsedal staat ook wel bekend als ‘de Scandinavische Alpen’ en dat heeft alles te maken met de mogelijkheden die je hier hebt! Je kan er namelijk voor kiezen om ‘gewoon’ te gaan skiën of boarden, maar je kan er nog veel meer doen dan dat. In het gebied kan je namelijk de ‘Hemsedal Top 20’ vinden, een twintigtal bergtoppen die je heel wat mogelijkheden geven voor bergbeklimmen, ijsklimmen en uiteraard kan je er ook freeriden als een baas met voldoende opties voor zowel de beginners als de die-hards die al heel wat poedermeters in de benen hebben zitten. Gas geven met een sneeuwscooter is ook een optie en als je even helemaal zen wilt worden dan kan je in Hemsedal ook nog een hengeltje uitgooien bij het traditionele ijsvissen.

Hemsedal

En die mythe dat een biertje drinken in Noorwegen zo verschrikkelijk duur is? Dat val reuze mee! Voor gemiddeld een euro of 6 krijg je een halve liter onder je neus geschoven en na een dag lang poederhappen kan je dan ook gewoon door naar de après-ski, want ook dat doen ze in Hemsedal. Sterker nog, ze zeggen zelf dat Hemsedal by far de allerbeste après-ski van heel Scandinavië heeft!

Als je in de vakantieperiodes gewend bent om te wachten voor de skilift, dan hebben we goed nieuws voor je. Ondanks het feit dat Hemsedal binnen Noorwegen bekend staat als hét skicentrum van het land is het er nooit echt druk te noemen. Geen Oostenrijkse taferelen waarbij je met een beetje pech een eeuwigheid staat te wachten voor de lift.

HemsedalHemsedal ligt overigens echt in het midden van Noorwegen wat betekent dat het met de auto een aardig eindje kachelen is. Sterker nog, je moet een aardig stuk met de boot wanneer je zelf die kant op wil rijden! Gelukkig zijn die Noren niet van gisteren en hebben ze daar absoluut aan gedacht. Er vliegen namelijk directe KLM vluchten naar Oslo en Bergen, van waar je vervolgens weer via een snelle transfer midden in het skidorp staat. Overigens zijn er ook veel touroperators zoals TUI die een compleet pakket aanbieden met vlucht én transfer, zodat je nog maar één ding hoeft te boeken. Wel net zo makkelijk!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer