Freeride. Nieuws - 22 juli 2020   18:20 94-jarige Gordon Precious is ’s werelds oudste heli skier, pakt Guinness World Record

Door:

Met 94-jaar nog even een wereld record meepakken en dat het ook nog eens te maken heeft met heliskiën? Dan heb je wel een gaaf record in het Guinness World Records te pakken en het mooiste is nog: we hebben zelfs nog beelden van Gordon Precious ook!

We weten niet waarom het nu pas officieel is gemaakt of waarom we er nu pas achter zijn gekomen, maar het record werd vorig jaar al neergezet. Voortaan zien we dus in het Guinness World Records het volgende staan:

“The oldest heliskier is Gordon Precious (Canada b. 26 May 1924), who heliskied down the Cariboo Mountains, British Columbia, Canada on the 28 March 2019, at the age of 94 years 306 days.”

Hoe gaaf is dit? Ga je een keer voor de fun heliskiën, sta je gewoon in het boek der boeken als het gaat om records. Nee, kidding. Deze Gordon Precious weet wat hij doet aangezien hij al meermaals met CMH heeft gevlogen en geskied. Plus, de drie dagen die hij erna nog had staan heeft hij ook gebruikt om te gaan heliskiën. Wat een baas!

Kijk, het wachten is nu natuurlijk op George Jedenoff, de andere baas die de honderd al gepasseerd is én zo nu en dan ook nog de latten onderbindt. Maar goed, we zullen beloven dat we dit record niet tegen George zeggen.

Hoe dan ook, als we CMH Guide Roko Koell, die met Gordon Precious meeging, mogen geloven: “Age is merely a stage, not a cage”. Nou, als dat niet de mooiste oneliner is geweest die je vandaag voorbij hebt zien komen dan weten wij het ook niet meer hoor. Check snel de beelden! Blijven jullie wintersporten als jullie de 90 zijn gepasseerd? Misschien een Heli Alpha Pass?

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride