Freeride. Nieuws - 1 oktober 2020   15:04 Dit is de kalender én het nieuwe wedstrijdformat van de Freeride World Tour 2021

Door:

De Freeride World Tour is met goed nieuws gekomen en dat pakken we in deze tijden maar wat graag aan. Het goede nieuws is namelijk dat de kalender voor de Freeride World Tour 2021 bekend is, maar ook dat ze een nieuw format hebben geïntroduceerd en daar praten we je graag even over bij! 

Goed nieuws is altijd fijn om te brengen en dat is in dit geval van de Freeride World Tour dan ook niet anders. Overigens hoef je je niet af te vragen of er iets is veranderd op de kalender, want het antwoord daarop is ‘nee’.

Het is niet perse iets negatiefs, ook al kijken we altijd wel uit naar nieuwe locaties en bijzondere momenten. Maakt verder ook niet uit, want alle aandacht gaat nu even uit naar de veranderingen in het wedstrijdformat. Zorg er wel voor dat je de datums in je agenda hebt gezet!

Freeride World Tour 2021 Kalender

23 – 30 januari 2021: Hakuba, Japan
8 – 13 februari 2021: Kicking Horse, Canada
22 – 27 februari 2021: Ordino Arcalis, Andorra
6 – 12 maart 2021: Fieberbrunn, Oostenrijk
20 – 28 maart 2021: Xtreme Verbier, Zwitserland

Nieuw Freeride World Tour wedstrijdformat

De organisatie van de Freeride World Tour heeft geprobeerd om de veranderingen in een overzicht te zetten die iedereen begrijpt, dus bij deze:

Freeride World Tour

Om het je nog even verder uit te leggen:

1. Kwalificatie

De kwalificatie om door te mogen naar de finales werden de afgelopen jaren tijdens de vierde stop bekendgemaakt, maar dat gaat nu veranderen naar de derde wedstrijd. Wel blijft het principe van ‘de beste twee van de drie resultaten telt’ staan. Uiteindelijk gaan na de derde stop 13 ski mannen, 6 ski vrouwen, 6 snowboard mannen en 4 snowboard vrouwen door.

2. Twee runs in Fieberbrunn, Oostenrijk

Vorig jaar hebben ze het gedaan uit nood en blijkbaar beviel dat wel. Sterker nog, het werd zo goed ontvangen dat ze er nu zelfs iets officieels van hebben gemaakt. De Freeride World Tour atleten krijgen nu dus twee keer de mogelijkheid om in Fieberbrunn een run neer te zetten. En de beste score telt.

3. Puntentelling Fieberbrunn en Verbier

Om het allemaal nog wat spannender te maken dan dat het eigenlijk al is gaat de Freeride World Tour een ander soort puntentelling toepassen. De laatste twee wedstrijden zullen namelijk 1,5 keer zoveel punten opleveren ten opzichte van de andere wedstrijden. Daardoor krijgt de winnaar in Fieberbrunn of Verbier dus 15.000 punten, in plaats van 10.000 punten.

4. Kroning wereldkampioen

De beste drie resultaten van de vijf wedstrijden zullen tellen, waarna de wereldkampioen gekroond gaat worden.

Hopelijk is het te realiseren voor de Freeride World Tour om de wedstrijden stuk voor stuk door te laten gaan. Of dat het geval is zal enkel de tijd uitwijzen, maar als het doorgaat dan zullen wij de streams voor je klaar hebben staan. Houd ons dus in de gaten zodat je niets hoeft te missen van de Freeride World Tour. Voor nu, check de trailer!

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride