Freeride. Video's - 25 juli 2020   15:25 Documentaire over eerste afdaling op ski’s van de K2 gratis te bekijken

Door:

Op een grijze vakantiedag als deze heb je sowieso niks beters te doen, toch? Scheelt dat deze docu ook nog eens heel erg awesome is, dus beter ga je ‘m kijken! 

De Poolse Andrzej Bargiel begon in 2018 aan een missie die niet mogelijk leek te zijn. De K2 is met zijn 8.611 meter hoogte misschien niet de hoogste berg ter wereld, maar het is wel een van de allermoeilijkste bergen ter wereld. Ieder klimseizoen overlijden er meerdere personen op deze massive berg en tot 2018 had nog niemand een volledige afdaling op ski’s weten te doen en dat is niet zonder reden.

Toch hield het bizarre gevaar van deze berg de Poolse klimmer niet tegen. Op 22 juli 2018 klom hij tot de top met z’n ski’s op z’n rug, pakte de latten erbij en klikte in. Tijd voor een unieke afdaling en een first die niet zo maar in de pocket zou kunnen komen. Overigens was dit al zijn tweede poging, de eerste heeft hij moeten staken omdat het weer te slecht werd.

Geslaagd

Op 22 juli was het weer echter goed genoeg en kon Bargiel begonnen aan deze barre afdaling. Heel wat gevaarlijke stukken later wist hij het te flikken en sindsdien staat deze bizarre afdaling op naam van Andrzej Bargiel.

Het hele verhaal rondom deze bizarre skirun is op de gevoelige plaat vastgelegd in een adembenemende documentaire genaamd ‘K2: The Impossible Descent’. In de eerste minuten van deze documentaire worden andere legendarische klimmers gevraagd naar deze prestatie, waarbij ze allemaal eigenlijk hetzelfde vertellen. 25% van de alpinisten overlijdt op deze berg terwijl ze aan het klimmen zijn, laat staan dat het mogelijk zou zijn om de K2 te overleven op ski’s.

De documentaire zit vol met adembenemende platen in haarscherp 4K, dus wat wil je nog meer? Je kan ‘m hieronder volledig bekijken:

Indien de video hieronder hapert, kan je ook nog terecht bij Red Bull TV.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride