Freeride - 7 maart 2023   10:54 Even meekijken terwijl Elena Hight tergend steile runs in Alaska doet

Door:

Het is weer tijd voor klamme handjes en dit keer is het de snowboardster Elena Hight die vol gas is gegaan in Alaska!

Als er iets is wat we nooit gaan doen dan is het wel in Alaska van moeilijk steile hellingen snowboarden. Dat komt niet alleen omdat we niet in de buurt wonen van Alaska, maar vooral ook omdat we het gewoon niet zouden overleven. Het is namelijk niet even een ‘oh ik had nog nooit op een snowboard gestaan, maar na dag twee had ik al een zwarte piste genomen’ situatie, waarbij men denkt dat zo’n run overleven meestal belangrijker is dan er zonder kleerscheuren vanaf komen.

En ja, die teksten horen we nog veel te vaak. En dan zijn die leute meestal nog veel te trots op de situatie ook.

Nee, doe maar gewoon niet. Ga maar gewoon eerst zorgen dat je technisch goed van een berg afkomt voordat je dit soort teksten tijdens de lunch over tafel gooit.

Maar goed, we dwalen af. We hadden het over dat het niet zo’n situatie is zoals we net beschreven en dat blijkt nog maar eens als we over de schouder van Elena Hight meekijken. Elena Hight is al jaar en dag onderdeel van de snowboardscene en na verschillende X Games medailles én World Firsts besloot ze om de wedstrijdtak van het snowboarden vaarwel te zeggen. Gelukkig voor ons bleek ze niet helemaal afscheid te nemen aangezien het freeriden haar interesse had gewekt.

Nu een aantal jaar later is ze onderdeel van de Natural Selection Tour, die vannacht is verreden, en daar heeft ze de tweede plek voor haar rekening genomen! Beelden daarvan zullen eerdaags wel online komen, tot die tijd gaan we lekker genieten van Elena Hight die diepe strepen trekt in Alaska. Als een baas, wat ze al jaren is.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride