Freeride. Nieuws - 12 maart 2020   18:17 Freeride World Tour 2020 in Fieberbrunn: Recap & highlights edit

Door:

De laatste kans om een ticket voor de Freeride World Tour finale in Verbier te regelen, wie kon er nog potten breken in een veld met enorm hoog niveau? Fieberbrunn lag er mooi bij en dat was terug te zien in de wedstrijd!

Zoals je merkt stond er genoeg op het spel en in combinatie met een zonnig Fieberbrunn in Oostenrijk waren de recepten voor een gruwelijk lekkere wedstrijd. Sowieso moeten we even kudo’s geven aan de atleten en organisatie van de Freeride World Tour, want als we enkel de twee laatste wedstrijden erbij pakken dan kunnen we niet anders dan in de handen klappen.

Er was eerst nog wat werk te verrichten in Fieberbrunn, want de Snowboard Mannen categorie had maar liefst twee wedstrijden te verrijden. Dit alles omdat hun wedstrijd in Ordino-Arcalis last minute werd gecanceld. Sad was het toen zeker, ook al mogen ze nu twee keer en de eerste was ‘gewoon’ de Fieberbrunn run!

Mannen Ski

Kon deze categorie hetzelfde doen als in Ordino-Arcalis? Want wat we daar te zien kregen was niet gezond.

Leo Slemett startte de wedstrijd en deed dit als een baas, maar er kwam toch een No Score achter z’n naam vanwege een ferme crash en al gauw was het gluren naar Markus Eder. Kevin Nichols, de man die op de hot seat zat, moest ‘m knijpen want allemachtig wat zette Eder een run neer zeg. Hij ging echt als een raket, het leek op een videogame en zou hiermee echt door het geluid gaan wat betreft z’n score…

…Totdat hij full pull sneeuw ging eten.

Blake Marshall ging er overheen met 85 punten, maar Hank Bilous zou er voor zorgen dat hij er niet lang op zou zitten. 91.67 punten vanwege een geniale run maakte Bilous nummer één en daar zou hij wel even zitten. Tot het moment dat Craig Murray z’n gezicht liet zien!

Verder kwamen andere Tim Durtschi voorbij, ook al zou hij geen kans maken op een podiumplek. Helaas, helaas, helaas. Voor wat het waard is, Durtschi maakt er namelijk elke keer wel een feest van als hij naar beneden komt! Ook al gaat dat ook wel eens mis en dat was het geval in Fieberbrunn. Daarna waren het onder andere Aymar Navarro, Kristofer Turdell, Tanner Hall en Isaac Freeland, maar de grote winnaar van de dag was Craig Murray!

96.67 punten, wat een score en dan te bedenken dat de face ‘m vorig jaar nog de kop kostte. De wedstrijd was een sicke te noemen met deze top tien als resultaat:

Freeride World Tour

En daarmee is dit de ranking en gaan deze 13 atleten naar de Freeride World Tour Finale in Verbier:

Freeride World TourFreeride World Tour

Vrouwen Ski

Met Nadine Wallner, de tweevoudig Freeride World Tour kampioene als wild card, op de startlijst mochten namen als Arianna Tricomi, Jackie Paaso en Hedvig Wessel hun borst nat maken. Kon ze het ook waar maken?

We zouden het gaan zien in Fieberbrunn en de atlete uit Nieuw Zeeland, Jessica Hotter, trapte het startveld van de vrouwen af. Meteen zette ze de toon want ze was opweg naar een erg goede run, maar een backflip op het einde van haar run gooide roet in het eten en zo was een yard sale en een No Score het resultaat.

Onder andere Hedvig Wessel en Elisabeth Gerritzen lieten eveneens een No Score noteren waardoor er plek was voor andere atleten op het podium. Jackie Paaso was de eerste met een stabiele run en door 81.67 punten kon ze meteen plaatsnemen op de hot seat. Jacqueline Pollard kwam dichtbij, maar zou geen gevaar zijn voor Paaso. De atlete die alleen toen nog moest starten was de Italiaanse Arianna Tricomi!

Tricomi stuurde haar ski’s door een heerlijke run naar beneden en ook de jury beloonde dat met een enorme hoeveelheid punten: 84.67 en daarmee eerste plaats. Daar zou ze ook blijven aangezien Nadine Wallner halverwege in de problemen kwam en dat was terug te zien in de score die ze toegewezen kreeg. Daarmee was de eindstand als volgt:

Freeride World Tour

En daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Ski Highlights

Vrouwen Snowboard

Met Nuria Castán Barón en Michelle Locke die als eerste twee mochten starten was het natuurlijk meteen de focus die on point moest zijn. Beide dames zouden alles moeten geven om op te boksen tegen het geweld van de dames die later zouden starten.

Het uitkijken was dan toch ook wel naar Marion Haerty en Michaela Davis-Meehan. Beide dames zijn namelijk echt on fire te noemen dit seizoen en daardoor was het in Fieberbrunn meteen een wedstrijd in een wedstrijd. Davis-Meehan was de eerste met een stabiel goede run die eveneens qua score lekker te noemen was, 70.67, en zo mocht Haerty zich op gaan maken voor een alles of niets score.

Of dit lukte? Hell yes! Haerty pakte alles aan op de face van Freeride World Tour Fieberbrunn en 78.67 lieten dat goed zien, maar toen was Erika Vikander nog niet geweest. Die was de enige die Haerty en Davis-Meehan van hun plekken kon stoten, maar bij die mogelijkheid bleef het ook. Een derde plek was het resultaat en daarmee pakte Marion Haerty al het kampioenschap, zelfs voor Freeride World Tour in Verbier gaat starten!

Freeride World Tour

En daarmee was het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Mannen Snowboard

Gigi Rüf trapte de wedstrijd af en op een bazige manier. Want 86.33 punten na een banger run? Probeer dat maar te beaten! Dat merkte het veld en enkel Sammy Luebke zou die met 86 punten aan kunnen vallen. Maar… Toen moest Nils Mindnich nog! Hij gebruikte de face echt als een speeltuin, want een 360 achter een 180 aan gooien terwijl hij lekker switch aan het rijden was? Dat moet de jury goed hebben gevonden!

Ja dat kon je wel zeggen, want met 94 punten verpletterde hij de score van Gigi Rüf, waardoor de hot seat een nieuwe eigenaar kreeg. En daar bleef hij ook zitten, aangezien Victor De Le Rue en bijvoorbeeld Elias Elhardt zich op een minder positieve manier in de sneeuw groeven.

Freeride World Tour
Daarmee was het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Snowboard Highlights

Snowboard Mannen – Andorra Editie

Vanwege de wind moesten ze de competitie in Andorra aflassen, maar de Freeride World Tour liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Ze besloten om in Fieberbrunn de atleten een tweede kans te geven en als je denkt dat ze het enkel bij de naam laten… Think again!

De startgate bovenop de berg werd veranderd, de startbibs werden veranderd, er was een andere ‘golden bib’ en ook beneden werd de locatie veranderd van naam. Een hoogstandje van de Freeride World Tour organisatie en goed om te zien dat ze het zo oppakken. Grote vraag was natuurlijk: wie kon in run twee de wedstrijd naar zich toetrekken? Nils Mindnich?

Yup. Nils Mindnich.

Een banger top to bottom mag je het zeker noemen en daarmee zette Mindnich de toon. Met 90.33 kon hij wederom in de hot seat plaats gaan nemen en funfact: hij pakte hiermee twee keer een score van 90+ punten. Maar was het genoeg voor de overwinning? Mindnich was namelijk als tweede uit de startgages gekomen en gezien de rest van het veld…

Ja, dat zou je wel zeggen he? Enige is dat Victor De Le Rue, Jonathan Penfield, Sammy Luebke en Cody Bramwell er niet aan konden tippen. Overigens was laatstgenoemde met 81 punten de atleet die het publiek liet opveren want hij landde de ziekste transfer die Fieberbrunn heeft gezien. Gigi Rüf pakte alle kansen aan om Mindnich te beaten, maar hij strandde op de zesde plaats waardoor Mindnich de dubbel pakte!

Freeride World Tour

En daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

 

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride