Freeride. Nieuws - 21 maart 2020   13:31 Freeride World Tour kroont FWT20 kampioenen, maakt 12 nieuwe atleten bekend

Door:

Oeeeh, de Freeride World Tour is nu alweer aan het kijken naar volgend jaar, want na de kampioenen te hebben gekroond komen ze meteen met maar liefst 12 atleten die we volgend jaar sowieso terug gaan zien!

Maar voordat het allemaal zover was, moest het Freeride World Tour seizoen van 2020 eerst nog even afgesloten worden. We hoeven je niet meer te vertellen dat de Freeride World Tour: Xtreme Verbier editie niet door kon gaan, right?

Inderdaad, Zwitserland heeft namelijk alle wedstrijden en events afgelast en wel vanwege het coronavirus, iets wat noodzakelijk was. Pijnlijk is het zeker want het einde van de Freeride World Tour had dus opeens ook een andere datum.

Én een andere atleet als kampioen!

Naja, in sommige categorieën dan natuurlijk he. Bij bijvoorbeeld de snowboard vrouwen was Marion Haerty niet meer in te halen voor welke atlete dan ook bij Xtreme Verbier aan de start zou komen te staan, maar bij bijvoorbeeld de ski mannen categorie was het juist de val van Kristofer Turdell die ‘m uiteindelijk het kampioenschap heeft gekost.

Iets wat hij natuurlijk toen nog niet wist en wat achteraf gezien best wel hard is. Grote man van dit seizoen is daar Isaac Freeland en zo hebben we een rookie die de winnaar van de Freeride World Tour is!

Ski Man: Isaac Freeland
Snowboard Man: Nils Mindnich
Snowboard Vrouw: Marion Haerty
Ski Vrouw: Arianna Tricomi

Nieuwe atleten

Twaalf atleten die nu al weten dat ze mogen gaan trainen voor de Freeride World Tour 2021, dat moet een goed gevoel geven. Bij de heren ski ging de top drie van elke regio naar de Freeride World Tour. Van Europa dus drie én van Amerika dus drie. Bij de andere categorieën waren het enkel de winnaars uit hun regio die opgetrommeld zijn. Zes en zes geven dus twaalf en dit zijn de gegadigden:

Ski Man:

Freeride World TourSnowboard Vrouw:

Freeride World Tour

Snowboard Man:

Freeride World Tour

Ski Vrouw:

Freeride World Tour

Fotocredit: D. DAHER voor Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride