Freeride. Video's - 17 november 2021   15:30 Koen Speleman rijdt steile lijnen en praat over het leven in mini docu ‘Road to Happiness’

Door:

In de zomer hard werken om in de winter hard naar beneden te kunnen komen op ski’s. Koen Speleman heeft afgelopen seizoen goed gebruikt gemaakt van z’n ski’s & camper en daar zijn nu beelden van!

“Bochtjes maken in de sneeuw maakt me immens gelukkig”, aldus Koen Speleman. Eigenlijk hoort die quote gewoon op een tegeltje, zeker als je ziet waar Koen Speleman vanaf skiet. De term ‘bochtjes maken’ klinkt namelijk in de richting van blauwe piste, rustig aan en lekker bochtjes maken, maar niets is minder waar: Koen pakt met z’n Black Crows de echte lijnen!

Dat ga je dalijk dan ook zien, want waar menig persoon vorig jaar geen enkele meter heeft weten te skiën, daar was het voor de Belgische skiër Koen Speleman juist een mooie tijd om de lange latten te gaan gebruiken.

“Mensen zeggen wel eens: ‘Amaii! Gij hebt echt zoveel geluk dat je dat kunt doen!”, aldus Koen Speleman “Maar eigenlijk is het gewoon een deel keuzes maken in het leven. Ik moet ook een hoop opgeven. Eigenlijk kan iedereen dit wel. Natuurlijk, ik ben vrijgezel, dus ik laat weinig achter. Maar goed, ook wat betreft het materiaal… Dat maakt me niet zo gelukkig, maar het leven in de bergen wel.”

En dus laat Koen Speleman er genoeg voor om in de winter zo lang mogelijk te kunnen skiën. Daarmee geeft Speleman overigens ook meteen een goeie tip voor als je het net zoals hij wil gaan doen: “In de zomer zoveel mogelijk uren werken, geen dom geld uit geven en met dat gespaarde geld de winter doorkomen. En het seizoen zo lang mogelijk proberen te rekken.”

Simon Deckers heeft Koen Speleman voor een week opgezocht en deze fijne beelden voor ons in elkaar gedraaid. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze mini ski documentaire ‘Road to Happiness’ heet!

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride