Freeride. Nieuws - 3 maart 2021   17:55 Loïc Isliker over onverwachte wendingen tijdens Hidden Faces #1: “we waren volledig uitgeput”

Door:

Loïc Isliker en Paul de Groot zijn met Hidden Faces lekker bezig, maar niet altijd verloopt het even soepel. Loïc praat je na de klik dan ook bij over een moment waar ze nu nog steeds ‘s nachts van wakker schrikken!

We hebben wat nieuws voor je in petto, want tenzij je onder een steen hebt gelegen weet jij dat Loïc Isliker en Paul de Groot een webserie zijn begonnen genaamd Hidden Faces. Hierin nemen ze je niet alleen mee langs alles wat zij uitspoken, maar krijg je her en der ook nog eens handige tips. En klamme handjes.

Dat laatste was dan ook zeker het geval in de eerste échte aflevering van Hidden Faces en dat riep vragen op. In ieder geval, bij ons. Daarom besloten we om de telefoon te pakken en die lange en korte eens te bellen. Daar kwam een mooie anekdote uitrollen die Loïc Isliker nog even uitgeschreven heeft zodat iedereen er van mee kan genieten. Lees hieronder gezellig mee met dit erbarmelijke avontuur die de heren hebben meegemaakt en stay tuned voor de nieuwe behind the scenes blog van Hidden Faces!

Loïc Isliker over Hidden Faces #2:

Oke, bij deze neem ik je even mee naar een moment in Hidden Faces aflevering #2 die we je nog niet hebben verteld. Deze couloir wilden we echt al een hele tijd geleden doen. Al in Nederland keken we naar deze couloir en ook al konden we er bijna niets van zien of vinden op internet, toen wisten we al: dit is ‘m. Dit is ‘m gewoon. Die run moet gewoon monsterlijk gaaf worden en dus hoog tijd om polshoogte te gaan nemen.

Hidden Faces

Moment van de waarheid

Toen we daar aankwamen en ‘m, zoals je ondertussen weet van de aflevering, bij poging twee wel konden doen waren we uiteraard erg blij. Enige was wel dat we aardig verbaasd waren over dat het een flinke grote run was. Dus we waren na het touren, abseilen en alle moeilijkheden die we hadden gehad al grotendeels door onze energie heen. Maar goed, de vrolijkheid en adrenaline had de boventoon want we hadden net die couloir gedaan! En het weggetje waar we opgehaald zouden worden zagen we ook al liggen, dus het was al bijna tijd voor een drankje en de voeten omhoog.

Onverwachte wending

Dat bleek dus niet helemaal het geval te zijn. Want wat bleek nou? Voordat we aankwamen was het een periode best wel warm in de Alpen, wat er voor gezorgd heeft dat het overal had geregend. Dat leidde weer tot zware, natte lawines en die ‘kegels’ lagen nu dus tussen ons en de ophaalplek. Wij schelden, want we hadden geen zin meer, maar we hadden geen keuze: we moesten door.

Dus wij ons helemaal tussen alle lawine blokken wurmen en we begonnen steeds meer kapot te raken. Het was echt super zwaar! We waren volledig uitgeput. Op een gegeven moment kwamen we op een dermate diep niveau terecht waar we gewoon niets meer tegen elkaar zeiden en puur in overlevingsstand tussen al die blokken heen moesten gaan. Even ter info: normaal gesproken als we gaan touren, of in ieder geval op avontuur gaan, maken we alleen maar grapjes en kletsen we gezellig over vanalles en nog wat. Maar nu? Nu was het doodstil. Je hoorde alleen nog het gezucht en gesteun van de ander. En natuurlijk de ski’s die over de rotsblokken schraapten.

Onverwachte wending #2

Na dit alles was het einde in zicht, want we waren echt al even onderweg. Geen idee hoelang het duurde, maar het voelde als uren. We kwamen een pad tegen waar we overheen konden glijden en wij blij want tja, we hebben het gered! Of nouja… Dat dachten we dus, maar ook dat was niet waar en de gifbeker was nog niet leeg.

Aan het einde van dat pad bleek dus precies zo’n zelfde lawine te liggen met nóg grotere blokken en een nóg grotere omvang van lawine! Je snapt dat hier he-le-maal niets meer is gezegd en dat is ook terug te zien in de content. Die is er namelijk niet. Dus als we hier een les uit hebben gehaald is het wel: “juich niet te vroeg, want voordat je het weet moet je nog door twee lawines heen voordat je aan het bier kan.”

Fotocredit: Loïc Isliker

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride