Freeride. Nieuws - 16 oktober 2019   9:59 Marker dropt teaser voor compleet nieuwe tourbinding

Door:

Een complete reset, zo noemen ze het zelf. Marker heeft via heel wat social media kanalen de nodige teasers eruit gestuurd voor een ‘totaal nieuw product’! 

De kracht van een teaser zit natuurlijk in het naar buiten brengen van zo min mogelijk informatie, maar met alle teasers die we hebben gezien kunnen we al een aardig beeld maken van wat Marker gaat presenteren. Ze spreken over een complete reset, waarbij een oude bekende naam ingezet gaat worden voor een compleet nieuw product.

Het gaat namelijk over de Marker Duke. Deze binding werd 10 jaar geleden gelanceerd en maakte het mogelijk om met gewone DIN schoenen zonder penbinding te kunnen touren. Dit jaar schijnt Marker een compleet nieuw product onder de Duke naam te willen lanceren, die zeer waarschijnlijk wat overeenkomsten heeft met een product van de concurrent: de Salomon Shift binding.

Volgens de teaser zal de nieuwe Duke namelijk uit twee losse delen bestaan en niet meer uit één complete unit zoals bij de huidige Duke het geval is. Dit is namelijk een ‘gewone’ DIN binding die aan de achterkant los gemaakt kan worden, waardoor je dus gewoon kan touren. Z’m opvolger gaat het net zo aanpakken als de Shift van Salomon: pin bindingen voor het daadwerkelijke touren en wanneer je boven aan gekomen bent klap je ‘m dicht en heb je een normale DIN binding. Makkelijk lopen tijdens het touren, meer vertrouwen tijdens de afdaling. Dat is het idee.

Specificaties

Veel weten we nog niet over deze binding, daar zullen we de officiele lancering voor af moeten wachten, maar Marker heeft al wel wat informatie naar buiten gebracht. Zo weten we dat de Duke over de volgende specs zal beschikken:

  • DIN bereik van 6 tot 16
  • AutoQuadLock technologie
  • Easy Ride & Hike

Veel hebben we er dus nog niet aan, maar het bevestigt wel dat het inderdaad gaat om een Shift-achtige binding waarbij je dus de stevigheid van een DIN binding hebt downhill, met het tourgemak van een pinbinding tijdens de beklimming.

Presentatie

De officiele presentatie gaat plaats vinden op 1 november 2019 om 12 uur Nederlandse tijd. Hoe deze presentatie gaat verlopen weten we niet en het is ook nog afwachten wanneer de nieuwe Duke in de winkels gaat liggen, aangezien het product ook nog niet getoond is op bijvoorbeeld de ISPO. Of er dus al orders zijn geschreven is niet bekend, maar daar gaan we op 1 november ongetwijfeld meer over horen.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride