Freeride. Video's - 22 januari 2022   20:01 Max Palm doet Double Backflip in Freeride World Tour competitie, wint eerste FWT22 wedstrijd

Door:

Mamma mia! Max Palm heeft zichzelf even van een kant laten zien waar ze bij de Freeride World Tour alleen maar met grote ogen naar kunnen kijken en daarmee was de eerste FWT22 wedstrijd er meteen eentje om in te lijsten. Benieuwd naar Max Palm z’n hele run in Spanje?

Wat een mooie vent is die Max Palm zeg. Dan krijg je als junior Freeride kampioen een wildcard voor de eerste FWT22 wedstrijd in Spanje, ga je er op deze manier mee om. En met ‘deze manier’ bedoelen we: als een baas naar beneden komen zodat er naderhand niemand meer om je heen kan.

Want dat is wat de Zweedse freerider heeft gedaan. ‘s Werelds eerste Freeride double backflip in competitie bracht de door Peak Performance gesponsorde skiër dan ook meteen naar de eerste plek aangezien de rest van z’n run ook nogal lekker was om naar te kijken. En dat drukken we dan natuurlijk nog zachtjes uit, want je moet ‘m echt even hebben gezien.

Zodat je er maandag bij de koffieautomaat gezellig over mee kunt praten eh. Of het gesprek kunt starten bij collega’s waarvan je weet dat ze ook wel van het wintersporten zijn.

Uiteindelijk kreeg Max Palm 96.67 punten van de jury waardoor er naderhand door de Zweedse freerider met champagne gespoten mocht gaan worden. Daarmee kreeg hij uiteraard het een en ander in z’n handen gedrukt en dergelijke, maar dat bleek nog niet alles te zijn. Het feest ging namelijk door want Max Palm mag de komende wedstrijden van de Freeride World Tour ook langskomen!

Als dat geen lekkere start van je seizoen is dan weten wij het ook niet meer. Bekijk hieronder de run van Max Palm! In de andere categorieën was het Olivia McNeill die de hoofdprijs bij de ski vrouwen pakte, waar Michael Mawn bij de heren snowboard de eerste prijs in ontvangst nam. Bij de snowboard vrouwen is het Erika Vikander geweest met de beste papieren.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride