Freeride. Video's - 22 februari 2022   11:03 Nick McNutt overleefde ternauwernood een lawine en blikt daar nu op terug

Door:

Nick McNutt had het geluk dat hij een lawine heeft overleefd en daar wordt nu op teruggeblikt. Want ook al is het een situatie waar je nooit in terecht zou willen komen, het is goed om bij dit soort momenten stil te staan.

We kunnen gelukkig melden, even afkloppen, dat we nog nooit onder een lawine hebben gelegen en als je Nick McNutt er over hoort praten dan krijgen we meteen de kriebels. Lawines zijn uiteraard iets waar je ver van weg wil blijven, terwijl het freeriden iets unieks geeft wat je nergens anders gaat terugvinden.

Kennis is dus noodzakelijk voordat je het terrein ingaat want zonder enige ervaring met de lawinepieper, sonde en schep en de sneeuwcondities heeft je mede freerider geen ster aan je als hij/zij onder een lawine is gekomen. Het probleem is ergens ook wel dat er ook genoeg beelden zijn die doen lijken alsof het alleen maar goed gaat in de ongerepte sneeuw. De sneeuwspray waar je u tegen zegt, de maagdelijk witte plekken waar je doorheen wil banjeren met je snowboard of ski’s. We get it. Het is gaaf en genieten. Maar de andere kant kan ook gewoon levensbedreigend zijn. En daarom…

…Is het goed dat er ook videos zijn zoals die van Nick McNutt. Helaas voor Nick McNutt is hij hoofdrolspeler in een video waar hij nooit hoofdrolspeler in had willen zijn, maar goed. En wie weet heb je het ergens al wel een keer voorbij horen en/of zien komen, het ongeluk van Nick McNutt tijdens het filmen met Teton Gravity Research. “When you think it’s no big deal, that’s when you get a rude lesson in how the mountains work”, aldus Nick McNutt over z’n eigen ervaring met lawines. Het is en blijft een actie van moeder natuur die enkel en alleen als meedogenloos kan worden bestempeld en al met al heeft Mr. Switch een engeltje op z’n schouders gehad. Het ging namelijk in de ochtend allemaal heel goed wat betreft dikke lijnen skiën en in de middag besloot McNutt om nog even een paar runs te doen. Gewoon, omdat de pillows er zo heerlijk uitzagen.

Halverwege z’n run ging het alleen fout. Goed fout. De lawine greep McNutt om ‘m daarna door een aantal bomen heen te duwen en onder de sneeuw te begraven. En over die situatie… Daar praat Nick McNutt je nu gelukkig even bij.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride