Freeride. Video's - 8 april 2020   18:07 ‘The Fifty’ van Cody Townsend #25: McGown Peak

Door:

Holy t*ring, dat eerste shot hoe Cody Townsend z’n 25e aflevering van The Fifty start… Die is écht heel sick. Maar dat is niet alles, want de held van The Fifty neemt je ook nog even mee behind the scenes.

Liever eerst bij de eerste aflevering van ‘The Fifty’ van Cody Townsend beginnen voordat je halverwege binnenvalt? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

“I’m about to point it!”

Eh, ja. Hij liever dan wij in dit geval, maar dat is wel wat je dalijk gaat zien. Ook al weet je ondertussen dat het even een ander soort aflevering gaat worden. Wellicht komt het omdat Cody Townsend wat te vieren heeft met z’n 25e afdaling, maar hij heeft er wel weer werk van gemaakt hoor!

Want we krijgen soms wat Bonus Episodes voor onze neus, ook al zal deze nog even iets anders in elkaar zitten. Cody Townsend pakt je namelijk bij de hand en vertelt je wat z’n eerste stappen zijn voordat hij de berg opgaat. Want safety first natuurlijk!

Zo start Cody Townsend met het bekijken van een app genaamd Avalanche, waar hij kan zien waar het lawinegevaar hoog is. En waar het laag is natuurlijk. Daarna wordt het weer bekeken, wordt er nog even wat beter naar het weer gekeken en daarna wordt er contact gezocht met locals waar Cody graag naartoe zou willen gaan.

Is het dan klaar? Nope! Er wordt wederom gespeurd naar lawinegevaar en hier wordt extra diep in de materie gedoken. Door Cody zelf.

Daarna is het tijd om knopen door te hakken. Gaan we, of gaan we niet?

Voor de 25e aflevering reed Cody Townsend 9 uur om te gluren naar z’n lijn. Hoe zijn de condities? Hoe is het weer? Is het allemaal zoals verwacht?

En als je dan toch in de buurt bent, kan je maar beter meteen even de locals ontmoeten die je enkel via mail en/of telefoon hebt gesproken! Om daarna de dag te gaan inplannen natuurlijk. Hoe lang duurt je route? Welke route pak je überhaupt? Welke ski’s en gear ga je hiervoor gebruiken? En niet geheel onbelangrijk: welke kleding doe je aan en neem je mee?

Genoeg om je kop over te breken voordat je überhaupt een meter hebt geskied en Cody Townsend heeft het met The Fifty al vijfentwintig keer gedaan. Tijd voor beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride