Freeride. Video's - 25 januari 2022   10:12 Vanmiddag start de Natural Selection Tour 2022 en dit is alles wat je erover moet weten

Door:

Goed nieuws in donkere dagen, de Natural Selection Tour start vanmiddag met de kwalificatie! Maar, waar is het te bekijken, wie staan er aan de start en wanneer is het écht te bekijken? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet, dus klik snel door!

We kunnen er lang en breed over ouwehoeren, maar de Natural Selection Tour is toch wel een van de meest leipe events die we tegenwoordig hebben. Volgens de Amerikanen heet het zelfs de Superbowl van het backcountry snowboarden. Hoe je het ook wilt noemen, het concept is een beetje als de Freeride World Tour. Maar dan eeh…net even wat anders.

De Natural Selection Tour atleten

Eigenlijk elke editie van de Natural Selection Tour zit bomvol leipe namen waar je hart sneller van gaat kloppen. Nu is het enige nadeel voor de Natural Selection Tour dat de Olympische Winterspelen eraan zitten te komen, dus sommige atleten als bijvoorbeeld Mark McMorris, Stale Sandbech etc, zul je dit keer niet zien. Wie je dan wel tegen gaat komen? Gooi een blik op onderstaande atletenlijst, waardoor je erachter komt dat we met Cheryl Maas en Sebbe de Buck goed vertegenwoordigd zijn als BeNeLux!

Sowieso is het grandioos gaaf dat beide een uitnodiging hebben gekregen waardoor het extra reden geeft om aan het einde van de middag naar Natural Selection Tour stop #1: Jackson Hole te gaan kijken.

Natural Selection Tour

Head to head wedstrijdformat

Het unieke aan de Natural Selection Tour is dat er niet in een grote groep wordt gereden, zoals bij Slopestyle wedstrijden en Freeride World Tour wedstrijden wel het geval is. Hier word je aan iemand gekoppeld, je krijgt beide de kans om te laten zien wat je kunt en je moet beter scoren dan diegene om verder te gaan in de wedstrijd. Erg vermakelijk om naar te kijken dus! Het hele wedstrijdschema is hieronder te bekijken:

Natural Selection Tour

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natural Selection (@naturalselection)

 

Wanneer en waar is de Natural Selection Tour te bekijken

Goeie vraag, want vorige keren wilde het soms nog een beetje lastig zijn om dit te regelen. Het Instagram account van Natural Selection Tour zegt dat het op hun eigen site te bekijken is, hierrrrr dus, maar we zagen ook berichten voorbij komen dat het op RedbullTV te begluren was. En YouTube kwam toen ook nog eens voorbij. Hoe dan ook, we gaan er voor je achteraan en zullen het z.s.m. aan je laten weten. Want we willen niet dat jij Natural Selection Tour gaat missen he!

De wanneer is om 17.30 uur vandaag, dus over een aantal uur is het intunen en meegluren. Kijk je mee? De trailer van Jackson Hole staat hieronder om je alvast in de stemming te krijgen:

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride