Freestyle. Video's - 28 mei 2020   18:11 Andri Ragettli verveelt zich tijdens corona lockdown, rent ultra marathon van 100 km

Door:

“I never run this route, so next time I should plan it a little bit better”, aldus Andri Ragettli. Tja, planning is key zeggen ze wel eens, ook al heeft Ragettli het wel gewoon weten te presteren!

En behalve dat, we moeten zeggen dat we Andri Ragettli er naderhand nog rete fris uit vinden zien. Zeker als je weet dat hij vanaf drie uur in de ochtend bezig is geweest met hardlopen. Want honderd kilometer?  Het is een hels karwei en als je het ons vraagt iets wat we nooit, maar dan ook nooit zouden kunnen evenaren.

Elke twintig kilometer pakte Andri Ragettli z’n telefoon erbij om een update de wereld in te sturen en dat alles is nu achter elkaar geplakt. Uiteindelijk wist hij de 100.27 kilometer in 10 uur, 7 minuten en 10 seconden af te leggen en dat is gewoon een prestatie waar we enkel bij op kunnen staan als we applaudisseren. Dit alles ging van het Zwitserse Flims tot Schmerikon, naast Zurich.

Nu denk je natuurlijk dat honderd kilometer rennen ervoor zorgt dat je de dag erna niet meer kan lopen, maar dat is niet helemaal het geval bij Ragettli. Sterker nog, het grootste probleem was een verbrande nek!

Nee, maar echt.

Van alles wat Andri Ragettli had kunnen hebben, is de verbrande nek er eentje waar hij even bij stilstaat. Uiteraard waren z’n benen ook erg zwaar, ook al was dat dus niet het grootste probleem.

Verder heeft Andri Ragettli tijdens z’n ultra marathon ook nog een levensles geleerd en die luidt dat je niet altijd je plannen op moet schrijven en uit moet denken, soms moet je het gewoon doen. Want van uitstel komt meestal ook afstel. Daar heeft de Zwitserse skiër helemaal gelijk in, ook al zal het geen pijn doen als je dus van te voren weet waar je heen moet.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle