Freestyle. Nieuws - 10 september 2020   15:48 BREEK: NK/BK Freestyle 2021 laat Laax achter zich en verhuist naar Crans Montana

Door:

Blijkbaar is het NK/BK Freestyle 2019 in Laax meteen ook voorlopig de laatste geweest, want de Nederlandse Ski Vereniging heeft zojuist bekend gemaakt dat we voor SnowFest 2021 naar Crans Montana moeten afreizen!

Het is wel de week van de aankondigen zeg. Eerst was daar al de bekendmaking vanuit de Nederlandse Ski Vereniging dat de internationale wedstrijden tot 1 januari 2021 worden geschrapt, nu is het de locatie van het NK/BK Freestyle 2021, beter bekend als SnowFest 2021, die veranderd is.

Daarmee zwaaien we Laax, die jaar en dag de host is geweest van het NK/BK Freestyle, met pijn in ons hart uit. Ook al is Crans Montana zeker niet de minste plek om naartoe te verhuizen. “Crans Montana is een gebied die zich de laatste jaren erg aan het ontwikkelen is. In positieve zin uiteraard”, vertelt coördinator wedstrijdzaken en evenementen bij de NSkiV Paco Krom. “Ze zijn al de host van grote events (World Cups & Europa Cups) en we zijn erg verheugd dat we de komende jaren het NK/BK Freestyle in Crans Montana mogen houden. Er ligt het hele jaar door een cross, ze hebben een slopestyle parcours en ook de halfpipe is aanwezig. Verder kan je vanaf het terras de start zien en er is meer te doen voor iedereen, dus we kunnen toeschouwers ook meer bieden. Zoiets werkt natuurlijk mee in het besluit, maar zeker ook de visie van het gebied om een serieuze freestyle plek in Zwitserland te worden helpt mee. Ze willen zich verder ontwikkelen als freestyle sport resort, deze groei sluit perfect aan bij ons evenement. We willen samen met Crans Montana groeien.”

Uit het bericht van de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen valt te lezen dat het gaat om een tweejarige overeenkomst en dat dus de locatie voor SnowFest 2022 al vast staat.

Datum NK/BK Freestyle 2021

Ook de datum is meteen bekend gemaakt. Van 4 tot 11 april 2021 zal in Crans Montana het NK/BK Freestyle 2021 worden verreden en dus kan je je alvast gaan oriënteren met betrekking tot de boekingen. Wel drukt de Nederlandse Ski Vereniging iedereen op het hart om een paar weken te wachten met boeken. Waarschijnlijk vanwege alle corona perikelen, maar ook vanwege de kortingscodes die nog niet bekend zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle