Freestyle. Video's - 14 april 2020   12:28 Dit is het complete verhaal achter de world first rail looping op ski’s met Jesper Tjäder

Door:

Die ondertussen welbekende looping van Jesper Tjäder heb je al vaker gezien, maar deze film van minder dan een half uur schijnt toch weer een nieuw licht op de zaak.

“We’re back to that cursed loop again. We’re going to do it once and for all”, aldus een iets wat semi positieve Jesper Tjäder, als hij voor de zoveelste keer z’n skischoenen aantrekt om de looping aan te vallen. Het moeten mentaal zware tijden zijn geweest voor de freestyle skiër, ook al laat hij zichzelf niet kennen.

Want wist je dat het meerdere keren kostte en dat er maanden aan proberen vooraf gingen voordat Jesper Tjäder überhaupt een keer die looping deed zonder knetter hard op z’n plaat te gaan? En dan bedoelen we niet die keer die je hebt gezien in de uiteindelijke edit, maar de sketchy as fuck variant.

Daarvoor waren er dus verschillende momenten dat de crew heel die looping had opgebouwd, Jesper Tjäder z’n ding aan het doen was, de boel niet werkte en alles weer afgebouwd werd. Om daarna terug naar de tekentafel te gaan.

En dat moment was precies er eentje toen de zomer dermate veel sneeuw had laten verdampen dat ze moesten wachten tot de winter er weer een laag sneeuw neer zou gaan leggen. Om daarna nog een heel seizoen te wachten omdat de wedstrijden in de winter te veel tijd kostte en Jesper Tjäder

Maanden gingen er dan ook aan vooraf, een hersenschudding rijker en heel wat blauwe plekken later was het moment dan eindelijk daar dat Jesper Tjäder het voor elkaar wist te krijgen. En dan ben je opeens 23 minuten verder. Goed beeldmateriaal dus, die film over de looping:

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle