Freestyle. Video's - 26 februari 2022   12:41 Dit zijn de top 5 runs van Kings & Queens of Corbet’s Couloir 2022

Door:

Dubbele backflips en steile runs, Kings & Queens of Corbet’s Couloir 2022 is verreden en dit waren de runs die in de top 5 zijn beland!

Corbet’s Couloir is al jaar en dag een plek die net zo goed ‘test hier of je ballen hebt centrum’ had kunnen heten. En dan bedoelen we natuurlijk niet de letterlijke vorm van de naam van dit centrum he, maar wel de figuurlijke. Want tja, iets met biologie en vrouwen. Het is een plek waar je erachter komt of je echt goed kan skiën, of dat je uiteindelijk beter bent in het verhalen vertellen in de kroeg zullen we maar zeggen.

En tja, als je zoiets unieks in je resort hebt, dan is het wel leuk om daar wat mee te doen, right? Dat leek Jackson Hole Mountain Resort ook en dus is Corbet’s Couloir al een aantal jaar de plek om te kijken wie er het meest leip naar beneden kan komen. Maar…

…We zaten ernaar te kijken en kwamen tot de pijnlijke conclusie dat ze wellicht teveel willen met deze contest. Want de start van Corbet’s Couloir is eigenlijk dé plek waar het moet gebeuren, maar tegenwoordig gebeurt het vooral beneden.

En dat is zonde. Want de start van Corbet’s Couloir is al enorm steil, als je dan ook nog eens een trick gooit en ‘m landt… Dan ben je de man! Of vrouw natuurlijk. Maar je snapt het wel. Maar kunstmatige schansen halverwege de couloir en een unit van een schans op het einde… Het haalt wat ons betreft een beetje de sfeer van Corbet’s Couloir eraf. Want nu is Corbet’s Couloir meer een Couloir die je ‘even overleeft om naderhand vol gas te gaan over een gebouwde schans’ en niet de highlight van de wedstrijd. Dat zie je ook aan de top 5 van hieronder. Er is er maar één die Corbet’s echt gebruikt zoals het hoort bij een wedstrijd.

Naja, wellicht zitten we te muggenziften, we horen het wel in de reacties als dat het geval is. Oh, laatste dingetje is dat dit de top 5 runs zijn van de mannen. Dus voordat je je af gaat vragen waarom er geen vrouwen in deze top 5 voorbij komen… Dat is de reden. Maar ze zullen de top 5 vrouwen vast en zeker voorbij laten komen op een ander tijdstip.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle