Freestyle. Nieuws - 19 maart 2021   12:10 Evy Poppe grijpt eerste plaats tijdens JWK in Krasnoyarsk

Door:

Woohoo! In de finale van de Jeugd Wereld Kampioenschappen Slopestyle Snowboard in Krasnoyarsk was het ‘t Belgische toptalent Evy Poppe die tot winnares is gekroond!

De Belgische snowboardster ging er in de kwalificaties al vol voor en daar stond een tweede plaats tegenover, maar blijkbaar zat er dus nog meer in het vat.

Tegen Sneeuwsport Vlaanderen vertelt Evy Poppe hoe ze het heeft ervaren. “Ik ben echt super tevreden dat ik m’n run had geland”, aldus Poppe. “De eerste run was ik gevallen op de laatste jump. Ik ben blij met m’n eerste plek.”

De stream liet bij ons nog wel eens wat steken vallen, maar dat mocht de pret niet drukken want het uiteindelijke resultaat mocht er zeker zijn. Zoals gezegd was het de eerste run die Evy snel wilde gaan vergeten en hoe kan je dat beter dan een monsterlijk lekkere run neerzetten tijdens je tweede kans?

Dat was dan ook het strijdplan van Evy Poppe en uiteindelijk stuntte ze met 88.75 punten door een Switch Backside Blunt to Normal Frontside 360 out, Boardslide to Switch, Cab 540 Tail, Backside 360 Mute en een Frontside 720 Indy naar de gouden medaille tijdens de Jeugd Wereld Kampioenschap finale Slopestyle in Krasnoyarsk. Hierdoor liet ze de Japanse Yura Murase en de Finse Telma Sarkipaju achter zich. Als je trouwens benieuwd bent waar Krasnoyarsk ligt dan moet je even hierrr klikken.

Bij deze: Gefeliciteerd Evy Poppe, goed bezig!

Bij de heren kwam de Nederlander Sam Vermaat in actie, hij reed in de finale van het Jeugd Wereld Kampioenschap Slopestyle naar een derde plaats.

Evy Poppe Evy Poppe

Fotos: Geknipt van de stream

Noot: Excuses voor de slechte foto’s etc, het wachten is op meer informatie vanuit Rusland om dit nieuwsbericht meer body te geven. Als we dat hebben dan updaten we dit artikel.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle