Freestyle. Nieuws - 19 januari 2020   15:28 Evy Poppe meer dan trots op winst bij Youth Olympic Games: “Het is nog wel een beetje moeilijk te bevatten”

Door:

Het Belgische snowboardtalent heeft al heel wat prestaties achter haar naam staan, maar de Youth Olympic Games voor de discipline Slopestyle winnen is toch wel even next level. Tijdens de finales op het onderdeel Slopestyle heeft Evy Poppe de overwinning naar haar toegetrokken en daar was ze uiteraard erg over te spreken! 

Winnen bij de Youth Olympic Games doe je natuurlijk niet zo maar, tijdens zo’n wedstrijd ligt er toch een hoop druk op je schouders en voor Evy Poppe was dat niet anders. Toch wist ze rustig te blijven en tijdens de allerlaatste run haar overwinning te verzekeren. En of ze daar blij mee was?

“Het is nog wel een beetje moeilijk te bevatten”, aldus Evy Poppe vlak na de medaille ceremonie. “Vlak voor de wedstrijd was ik niet eens echt heel erg zenuwachtig. Ik had een plan voor mijn runs bedacht en alles verliep ook zoals gehoopt, daar ben ik wel heel blij mee.” Tussen Evy en Melissa Peperkamp was het sinds de kwalificatie al stuivertje wisselen, al kwam het voor Evy volledig aan op de allerlaatste run. “Ik stond boven en ik dacht ‘ik moet het nu écht doen met mijn 540’. Er lag dus wel wat druk op mijn schouders, zeker omdat ik die 540 eerder niet wist te landen. Toen ik die 540 wel had geland in de derde run was ik echt heel erg blij!”

Of ze de winst ook daadwerkelijk had verwacht? Daarover blijft ze vrij nuchter. “Ik hoopte wel op een goede plaats en ik ben dan ook heel erg blij met de gouden medaille. De Japanners hadden ook erg goede tricks, maar die waren niet zo goed geland. Erg spijtig voor de Japanners, want ze waren echt heel erg goed.” Die concurrentie zal ze morgen en woensdag tegenkomen tijdens de Big Air competities, waar Evy uiteraard nogmaals hoopt te scoren. “Ik hoop ook daar een goede plaats te halen en ik ga er vol voor. Hopelijk kan ik alles landen en als dat lukt, dan moet een goede score daar ook wel lukken. Hopelijk komt er weer een medaille uit!”

Overigens was de ceremonie waarbij ze de medaille in ontvangst mocht nemen nog wel een hele happening. “Het was er echt heel erg druk en het was een hele bijzonder ervaring! Hopelijk is het een voorbode voor de grote Olympische Spelen, waar ik in de toekomst wel naar toe hoop te gaan, al is het daar natuurlijk allemaal nog veel groter.” En of ze nu de hele dag met haar medaille door het Olympisch dorp loopt? “Nee, die medaille is echt heel erg zwaar! Hij ligt veilig op mijn kamer.”

Evy Poppe

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle