Freestyle. Nieuws - 10 februari 2020   19:16 FIS annuleert Jeugd Wereldkampioenschappen Freestyle

Door:

Het hing al eventjes in de lucht, maar nu is het officieel. De Jeugd Wereldkampioenschappen Freestyle gaan dit jaar niet meer door! 

Althans, voor een deel. De onderdelen Big Air, Slopestyle en Halfpipe zijn officieel van de baan voor het 2020 seizoen. Eigenlijk zou deze ergens deze winter plaats moeten vinden, maar de FIS heeft aangekaart dat de organisatie niet rond kan komen en dat ze daarom besloten hebben om de onderdelen dit jaar te schrappen.

Het is niet de eerste keer dat deze freestyle onderdelen niet door kunnen gaan, in 2016 was dit bijvoorbeeld ook al het geval. De afgelopen jaren werden de freestyle disciplines wel verreden, al waren ze soms verdeeld over meerdere skigebieden.

Organisatie

De reden dat deze onderdelen niet door kunnen gaan zit ‘m in het feit dat ze geen organisator hebben kunnen vinden die op tijd de juiste voorzieningen beschikbaar zou kunnen stellen. De beschikbare partijen hebben zich terug getrokken en daarom kon er nu geen andere keuze gemaakt worden.

Het betekent niet dat alle wedstrijden klaar zijn. De onderdelen Ski Cross, Aerials, Moguls en Dual Moguls, die volgens het FIS systeem ook onder de freestyle noemer vallen, gaan wel door in Frankrijk en Italië.

World Cup kwalificatie

Het schrappen van de Jeugd Wereldkampioenschappen heeft een behoorlijke impact voor de jonge talenten en een mogelijk Olympisch ticket. De winnaar van de Jeugd Wereldkampioenschappen wint namelijk een vast startbewijs voor de World Cup serie van het jaar erop. En aangezien 2021 een cruciaal jaar is voor de Olympische Spelen, waarbij de kwalificatie binnen geharkt zal moeten worden, kan dit potentiële Olympische aspiraties in de koelkast zetten.

Het schrappen van deze wedstrijd is overigens niet permanent, volgend jaar gaan ze er gewoon weer alles aan doen om de wedstrijden doorgang te laten geven.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Finn Bilous laat zich van z’n goede kant zien want zojuist is er een ferme edit van ‘m het internet opgekomen. Footage van contests, easy parksessies, lifestyle momenten… Het is allemaal aanwezig in deze nieuwe edit van freestyle skiër Finn Bilous en dit komt allemaal omdat hij thuis zat opgesloten! Lees Meer…

Meer Freestyle