Freestyle. Nieuws - 2 januari 2021   16:31 Jesse Augustinus, Rachida Aoulad & Max de Vries pakken podium bij railbattle Double Triple Snow Fest in Kiev

Door:

Nederlandse snowboarders op het podium bij een railbattle? Het klinkt in deze tijden nogal bizar en toch is het gebeurd tijdens Double Triple Snow Fest in het Oekraïense Kiev!

Zo, de press release is binnen en ook al zijn alle atleten alweer lang en breed uit Kiev, we blikken graag nog even met je terug naar die gruwelijke railbattle die in het weekend van 19 december is verreden. We wilden eigenlijk zeggen dat het ’t ‘event van het jaar is’, alsof het de enige was, maar dat is natuurlijk niet het geval. Ook al zou dit zeker een event worden die in de categorie ‘erg lekker’ valt.

Anyway, in Kiev kon dus nog wel degelijk een brute wedstrijd verreden worden. En wanneer je je afvraagt hoe ze het voor elkaar kregen om tóch een wedstrijd te organiseren én die uit te voeren dan eeeh… Weten we het niet.

Het zal te maken hebben met de lokale eisen die gesteld worden in Oekraïne. Double Triple Snow Fest in Kiev werd in het historische gedeelte van Kiev verreden, boven de Dnipro rivier, en daarmee werd het een van de weinige wedstrijden van 2020. Er waren uiteindelijk toch wel aardig wat atleten uit de BeNeLux naar Kiev afgereisd om meters te maken en daar lieten ze zien dat het prijzengeld gewoon mee in de tas naar het plattere land zou gaan. 

Snowboard

1. Jesse Augustinus
2. Max de Vries
3. Drayden Gardner

Hoogtepunten waren naast alles van Jesse Augustinus die er dus met de hoofdprijs vandoor ging, ook nog het geweld van Max de Vries die dit soort praktijken liet zien:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max De Vries (@max.de.vries)

Maar beide heren waren niet de enige die met creatieve oplossingen kwamen voor deze setup. Ook de ‘world first’ die bij Double Triple Snow Fest voorbij kwam kreeg de handen op elkaar. Deze stond op naam van local Serhii Barkovsky, die deze Backflip-Wallride-Backflip wist te landen, waarna een best trick award niet uit kon blijven.

Rachida Aoulad was eveneens aanwezig in Oekraine en daar maakte ze korte metten met local Vira Gorbachova, waardoor niets in de weg stond voor een overwinning. Hiermee zorgde ze ervoor dat er én bij de heren én bij de dames een Nederlander won.

Note: Reden dat we zaten te wachten om dit te publiceren was omdat we je graag een aftermovie lieten zien in het artikel. Die laat helaas nog op zich wachten, maar wij wilden niet wachten met dit nieuwsbericht. Stay tuned voor meer bewegende beelden!

Fotocredit: Double Triple Snow Fest
Atleet: Mees Oostdijk

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Een beetje positiviteit is hoognodig, toch? In LAAX is LAAX OPEN bezig en hoewel de Canadezen niet aan de start staan, gaat het wel weer een dikke wedstrijd worden. Check de livestream van de semi-finals op de Slopestyle course!  Lees Meer…

Meer Freestyle