Freestyle. Nieuws - 6 april 2020   16:29 Jesse Augustinus stunt naar bronzen medaille bij X Games Real Snow 2020

Door:

Yaaasss! Het is de eerste Nederlandse atleet die een X Games Real Snow medaille om z’n nek gehangen kreeg en en Jesse Augustinus was de gelukkige atleet! Maar wie stonden er nog meer op het podium? Check het na de klik!

Eerst de complete hoeveelheid X Games Real Snow 2020 inzendingen bekijken voordat je je richting de uitslag waant? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken en je kunt in één artikel alles bekijken!

De editie van X Games Real Snow was er al eentje die de boeken inging als ‘speciale editie’. Want een Nederlander die meedoet aan een video-contest van X Games, waar enkel atleten van wereldniveau aan meedoen?

Dat is al compliment nummer één om in je zak te steken en Jesse Augustinus was de naam die erbij hoorde. En het mooie? Augustinus pakte deze ‘invite voor deelname’ met beide handen aan, vertrok naar Finland en leverde een monsterlijk lekkere edit in. Een edit, die er voor zorgde dat hij zich dus richting de derde plaats wist te stunten. “Deze prijs betekent heel veel voor mij”, vertelt de door o.a. G-SHOCK, Burton & Red Bull gesponsorde Jesse. “Ik wilde als kind altijd al meedoen aan X-Games. Voor mij zijn dit eigenlijk de Olympische Spelen. Dat ik werd uitgenodigd als een van de zes was al bijzonder, zeker met dit deelnemersveld. Maar dat ik dan ook nog een medaille win is echt een droom die uitkomt.”

En ook de jury was meer dan te spreken over de snowboarder uit Limburg. “Jesse heeft een buitengewone techniek en een hele mooie stijl”, aldus de jury. “Zijn techniek van “rail riding” is één van de beste ter wereld. Wat Jesse doet is zo moeilijk, maar hij laat het er zo makkelijk uitzien. Zijn “backside 180 to switch press, to 180 out” dat is één van de meest indrukwekkende tricks die je kan doen op een snowboard.”

X Games Real Snow winnaars

De winnaar van X Games Real Snow 2020 liet al vanaf minuut één een feeling achter waardoor onze ogen op hem gericht waren en dat bleek geen overbodige energie. Van de jury kreeg hij al de gouden medaille omgehangen en ook bij de Fan Favorite award uitreiking was er geen twijfel over mogelijk: Rene Rinnekangas is de X Games Real Snow 2020 winnaar!

Met maar liefst méér dan de helft van de stemmen was hij de onbetwiste Fan Favorite, ook al is dat niet zo heel gek wanneer je z’n video ziet. Bekijk hieronder de top drie, waar Zak Hale er met de zilveren medaille van X Games Real Snow 2020 vandoor ging.

Goud – Rene Rinnekangas:

Zilver – Zak Hale:

Bronze – Jesse Augustinus:

Quotes: persbericht Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle