Freestyle. Nieuws - 18 november 2021   15:52 LAAX OPEN 2022 gaat door en dit is de datum

Door:

Het Zwitserse snowboard feestje heeft een datum gekregen en gaat dus gewoon weer door, met nog een extra dimensie. LAAX OPEN is de laatste kans op een Olympisch ticket! 

In een Olympisch jaar is de wedstrijdplanning altijd een bijzondere. Dit jaar, met alle coronaperiekelen tijdens de voorbereidingen erbij, is dat helemaal een lastige. Veel wedstrijden vorig jaar konden niet doorgaan en dus is de druk op een handjevol wedstrijden gericht, waar LAAX OPEN er een van is! Hoewel LAAX OPEN nog steeds officieel een ‘open’ wedstrijd is, doet de wedstrijd nog altijd mee voor de World Cup en vanwege de datum, die vastgesteld is op 11 tot 15 januari 2022, is het de laatste kans op een Olympisch ticket voor de snowboarders.

Maar goed, dat is uiteraard niet alles! LAAX )OPEN heeft dit jaar namelijk een prijzenpot van in totaal CHF140.000 beschikbaar, dus het is sowieso een lucratieve wedstrijd om aan mee te doen. De organisatie heeft al aangekondigd dat er in totaal, inclusief alle kwalificaties en halve finales, 180 deelnemers op de startlijsten komen te staan.

Ook is er nog een andere wijziging in het format van LAAX OPEN. Voor het eerst in de geschiedenis van deze wedstrijd gaan de finales namelijk plaats vinden op één dag. In de voorgaande jaren heeft LAAX OPEN al gewerkt met nachtelijke finales voor de Halfpipe wedstrijd, waarbij gewerkt met een volledig verlichtte pipe, maar nu dat zich bewezen heeft biedt dit uiteraard mogelijkheden voor een volledig volgepakte finaledag.

Op zaterdag 15 januari zal daarom zowel de Slopestyle als de Halfpipe finale plaats gaan vinden, beiden voor zowel de dames als de heren. In de middag zal de Slopestyle finale plaats gaan vinden en ricting de avond mag het publiek zich gaan verplaatsen naar de Halfpipe, waar in het donker dan daar de finales plaats zullen vinden.

Ook zal er dit jaar weer een livestream zijn van de halve finales en de ‘grote’ finales, die je uiteraard weer bij ons zal kunnen vinden!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle