Freestyle. Nieuws - 31 januari 2020   9:50 Loranne Smans en Melissa Peperkamp behalen ook finale tijdens World Cup Mammoth Mountain

Door:

Nog meer succes voor Nederland en België! Niet alleen Niek van der Velden en Seppe Smits mogen de eer hoog gaan houden, ook Loranne Smans en Melissa Peperkamp hebben de finales behaald bij de World Cup in Mammoth! 

Ook de dames mochten gisteren de kwalificatie voor de World Cup Slopestyle in Mammoth Mountain verrijden en daar stonden ook weer deelnemers uit de lage landen op de startlijst. Melissa Peperkamp, die vers vanuit de Youth Olympic Games door ging naar de States, en Loranne Smans stonden deze keer op de startlijst evenals een aantal hele grote namen.

Finaleplek

Met een startveld van in totaal 14 deelnemers was de concurrentie behoorlijk groot te noemen voor Smans en Peperkamp, maar toch hebben ze het gewoon weten te flikken! Melissa Peperkamp scoorde in de eerste run 40.20 punten waarmee ze de finales niet zou kunnen halen, maar tijdens de tweede run wist ze zichzelf te verbeteren naar 58.61 punten, waarmee ze terecht kwam op de zevende plek. De top acht zou doorgaan naar de finales, dus die heeft ze in de pocket!

Ook Loranne Smans had tijdens de eerste run niet haar beste score, maar tijdens de tweede run wist ze zichzelf te verbeteren naar 59.21 punten en daarmee kwam ze op de zesde positie terecht. Beide deelnemers mogen zich dus op gaan maken voor de finales die op zaterdag verreden gaan worden.

Overige resultaten

Tijdens de kwalificaties was Jamie Anderson de beste met een score van 85.16, waarmee ze de concurrentie een flink eind voor wist te blijven. Tweede werd Laurie Blouin, gevolgd door Katie Ormerod op de derde positie.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle