Freestyle. Nieuws - 24 januari 2020   10:14 Loranne Smans net naast podium in Seiser Alm, Cheryl Maas 6e

Door:

LAAX OPEN zat er pas net op en de volgende World Cup stond al direct weer op de planning. Er stonden weer genoeg deelnemers uit de Lage Landen op de startlijst, met Cheryl Maas en Loranne Smans die het tot de finale hebben geschopt! 

In het Italiaanse Seiser Alm lag het park er weer top bij en was het helemaal klaar voor een volgende World Cup Slopestyle, waarbij er weer aardig wat deelnemers uit Nederland en België op de startlijst stonden. Bij de heren waren het bijvoorbeeld Seppe Smits, Ilias van Hoof en Niek van der Velden, waar het bij de dames Cheryl Maas en Loranne Smans waren die de eer van Nederland en België hoog moesten houden.

Dames

Bij de vrouwen wisten Loranne Smans en Cheryl Maas het tot de finale te schoppen, waarbij ze flink concurrentie hadden in de vorm van een hoop grote namen.

Voor Cheryl Maas betekende de stop in Seiser Alm een zesde plaats in de finales met 64.86 punten, waarmee ze niet ver verwijderd was van het podium qua score. Loranne Smans zat nog wat dichterbij, zij kwam namelijk op de vierde plek terecht dankzij haar score van 67.41 punten, waarmee ze net te kort kwam op Brooke Voigt die derde werd met 68.66 punten.

De winnares was de 19-jarige Tas Coady, die hiermee haar eerste World Cup overwinning binnen heeft weten te slepen! Dit deed ze door onder andere een Backside Lipslide en een 50-50 Bacskside 180 Melon Out te doen op de rails, gevolgd door een Switch Backside 540, Backside 720 en een Corked Frontside 720 waarmee ze 73.48 punten wist te scoren!

De tweede plek ging naar de Britse Katie Ormerod, gevolgd door door de Canadese Brooke Voigt.

Compleet uitslag 

Heren

Bij de heren stonden drie deelnemers uit Nederland en België op de startlijst: Niek van der Velden, Seppe Smits en Ilias van Hoof waren de deelnemers die het moesten doen. Helaas kon het drietal de finales niet bereiken waardoor ze genoegen moesten nemen met de 48e plek (Ilias van Hoof), 41e plek (Seppe Smits) en de 30e positie (Niek van der Velden).

Grote winnaar was de 21-jarig Vlad Khadarin, die eveneens zijn eerste World Cup overwinning heeft weten te claimen! Met zijn Backside Lipslide, Frontside 180 Up, Switch Frontboard 270 Out en een Cab 270 On 450 Off op de rails, gevolgd door een Switch Backside 1260, Frontside 1440 en een Backside Double Cork 1260 op de kickers scoorde hij 85.25 punten en de eerste spot, die hij niet meer op heeft gegeven!

“Niet denk, maar voelen, dat is wat mijn coach zei”, aldus Khadarin na afloop. “Ik woon al acht jaar in Italië, dus hier winnen is net als een thuiswedstrijd winnen. Ik ben zo blij!”

Het podium werd vervolgens compleet gemaakt met twee Japanse riders: Ruki Tobita claimde de tweede plek met onder ander een hele dikke 1440 op de laatste hit die zó diep ging dat hij bijna de cameraman wist te koppen. Hiroaki Kunitake maakte het podium compleet met een derde plek.

Complete uitslag

 

Foto: Loranne Smans / FIS

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle