Freestyle. Video's - 29 april 2021   21:04 Markus Eder doet Stelviopas met ski’s en enorm veel road gaps

Door:

Poah, hier heeft veel werk ingezeten zeg. Markus Eder heeft de Stelvio Pass op een andere manier aangedaan en dit alles met ski’s!

Uiteraard heeft Red Bull ook nog een aardige vinger in de pap gehad, maar goed… Hoe moest Markus Eder het anders allemaal gaan uitwerken? Daar heb je een sponsor als Red Bull voor! Die is wel te porren voor een bijzondere actie en dus zaten beide partijen wel op de goede golflengte toen Markus Eder belde voor dit project.

Dit bijzondere project, wel te verstaan.

In de Italiaanse Alpen ligt namelijk de Passo dello Stelvio, bij ons beter bekend als de Stelviopas die op 2758 meter hoogte ligt. De bergpas is vooral bekend van z’n wieleretappes, maar nu is het ook Markus Eder die zich eraan heeft gewaagd.

Uiteindelijk waren het drie weken waarin enorm hard gebouwd werd om alles klaar te stomen voor Markus Eder, terwijl tegelijkertijd de sneeuw onder hun voeten aan het wegsmelten was. Want tja, het einde van het seizoen heeft voordelen, maar ook extra uitdagingen. En moeder natuur had de leute van dit project met Markus Eder van extra veel zon voorzien, dus het ging hard.

Een race tegen de klok was het dan ook zeker en Markus Eder snapt nu, naar eigen zeggen, wat ervoor nodig is om dat extra tandje bij te zetten. Best vreemd om te horen, van iemand die de Freeride World Tour heeft gewonnen, maar goed. Het zal.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle