Freestyle. Nieuws - 22 september 2020   18:49 Mathilde Gremaud is ‘s werelds eerste vrouw die een Switch Double Cork 1440 landt

Door:

De wereld is weer een world first rijker! Mathilde Gremaud is de gelukkige skister die de credit krijgt en daarmee haar naam aan de Switch Double Cork 1440 heeft verbonden.

Dit alles gebeurde in het Zwitserse Saas-Fee, waar menig atleet dezer dagen zijn of haar meters maakt en naar eigen zeggen hield deze trick Mathilde Gremaud al even bezig. “Het begon ergens afgelopen winter, toen ik er voor het eerst over na zat te denken,” vertelt Gremaud aan Red Bull. “Maar echt serieus werd het pas in januari, toen ik begon te praten over het doen van een world first. De grootste challenge was die eerste flip, als die voorbij was ging het beter, want die tweede is makkelijker. Ik moest ze dus beide los van elkaar trainen en daarna aan elkaar knopen. Het trainen op de airbag heeft me echt geholpen, want het helpt me de hele trick te visualiseren en te weten wat er gebeurt zodat ik niet teveel risico’s hoef te nemen.”

Een week op de desbetreffende airbag zorgde ervoor dat Mathilde Gremaud in Saas-Fee de stap durfde te wagen en met succes. De Switch Double Cork 1440, dus vier horizontale spins, twee verticale flips en dit alles achterstevoren, werd succesvol geland en daarmee was het meteen een signaal naar haar concurrenten.

Mathilde Gremaud

Fotocredit: Red Bull Content Pool

Uiteraard hebben we ook nog beeldmateriaal voor je, want tegenwoordig doe je zulke tricks niet meer zonder dat er bewijs van is. Check ‘m hieronder, zou Mathilde Gremaud ‘m ook in wedstrijden gaan proberen? Als, tja… Die ooit nog doorgaan?

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle