Freestyle. Nieuws - 24 juli 2020   14:07 Meld je nu aan voor de selectiedag van het Rookie Snowboard Team

Door:

Heb jij het in je om de nieuwe Seppe Smits of Cheryl Maas te worden? De Nederlandse Ski Vereniging zoekt nieuwe talenten voor hun Snowboard Rookie Team en de selectiedag kan jouw moment zijn om te shinen!

Dit is dus hét moment wanneer je vindt dat het volgens jou de hoogste tijd is dat jij (of je kind) eens een niveau hoger gaat snowboarden. Het moge namelijk duidelijk zijn dat, wanneer je onderdeel van de nationale snowboard selectie bent, je het een en ander aan voordelen meepakt. Maar, wat houdt het Rookie Team nou eigenlijk in?

“Het is de jeugdselectie (talentherkenning) van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talent ontwikkelings- en nationale selectie snowboard freestyle”, vertelt de Nederlandse Ski Vereniging. “De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle en big air.”

Klare taal als je het ons vraagt. Verder wordt er veel getraind in binnen- en buitenland, wordt er getraind in de turnhal en word er op Papendal gekeken naar je voeding en mentale gesteldheid. Al met al dus een meer dan intensief trainingsprogramma, speciaal voor de talenten om hogerop te komen.

Voor komend seizoen is de Nederlandse Ski Vereniging dus opzoek naar talenten uit de volgende geboortejaren.

Man: 2008, 2009, 2010
Vrouw: 2007, 2008, 2009, 2010

Enige probleem is dat er maar plek is voor een select aantal atleten en daarom is de selectiedag in het leven geroepen. Daar kan je als atleet jezelf in de kijker stunten aangezien de trainers van de selectie die periode aanwezig zijn. En met die periode bedoelen we zondag 30 augustus 2020 in SnowWorld Landgraaf en wel van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Ik wil mij/mijn kind aanmelden voor de selectiedag, hoe doe ik dit?

Aanmelden is niet heel lastig, je moet namelijk een mail sturen naar s.staudt@wintersport.nl. De uiterlijke aanmelddatum is vrijdag 21 augustus 2020, dus zorg ervoor dat je voor die datum het mailtje verstuurd hebt. Het mailtje moet het volgende bevatten:

– Motivatiebrief
– Huidige tricklijst (kickers & rails)
– Persoonlijke doelen voor het seizoen 2020/2021

Heb je dit gedaan en opgestuurd? Mooi! Hierna is het afwachten, want je mailtje met informatie wordt beoordeeld en daarna word je gemaild of je uitgenodigd bent voor de selectiedag. De week na de selectiedag zal er bekend worden gemaakt wie er in de voorlopige selectie van het Rookie Team zit.

Meer informatie, bijvoorbeeld waar er tijdens de selectiedag op gelet wordt en welke opties er zijn, vind je op de website van de Nederlandse Ski Vereniging.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle