Freestyle. Nieuws - 18 januari 2020   18:59 Melissa Peperkamp over haar zilveren medaille tijdens de Youth Olympic Games in Lausanne

Door:

Na de kwalificatie wist ze zichzelf al neer te zetten als een van de absolute favorieten voor de prijzen tijdens de Youth Olympic Games in Lausanne, maar hoe heeft Melissa Peperkamp het zelf ervaren en hoe tevreden is ze met de slopestyle finales? We hebben even met het Nederlandse talent bijgepraat! 

Dat het een battle zou gaan worden tussen Melissa Peperkamp en Evy Poppe was na de kwalificaties al wel duidelijk en een meer dan blije Melissa Peperkamp was dan ook kregen we aan de telefoon. “Ik ben echt heel erg blij dat het gelukt is! In vergelijking met de grote landen zoals Amerika en Japan hebben we het als Nederland en België toch maar even laten zien”, aldus een glunderende Peperkamp.

Dankzij deze tweede plaats is ze bovendien de eerste Nederlandse sneeuwatleet die een medaille weet te scoren op de Youth Olympic Games: “Het is een ontzettend grote eer! Ik had het van te voren nooit verwacht. Gelukkig waren de condities heel erg goed, zeker vandaag. Er was slecht weer voorspeld, maar daar was niets van te merken. Qua snelheid wisselde het wel heel erg veel en dit moest je echt goed aanvoelen. Mede hierdoor ging m’n training niet zo goed, maar tijdens de finale viel alles ineens op z’n plek. Mijn tweede run ging bijvoorbeeld echt heel goed. Ik deed voor het eerst een Backside 720 op deze kicker en ik wist ‘m nog te landen ook, dus ik was echt wel stoked!”

Tegelijkertijd blijft Peperkamp ook kritisch richting zichzelf. “Evy was een stuk cleaner op de kicker, waar ik denk ik net iets cleaner was op de rails. Evy heeft het in ieder geval absoluut verdiend, ze heeft het supergoed gedaan, misschien komt er snel een tijd dat ik voor mezelf de knop om kan schakelen en alles net iets netter kan landen,” bekijkt Peperkamp haar runs terug en mede daarom was de spanning tijdens de wedstrijd erg hoog voor Peperkamp. “Het was wel even afwachten hoe de jury zou reageren tijdens de laatste run van Evy en hoe ze mijn Backside 720 zouden scoren ten opzichte van de Backside 540 van Evy.”

Melissa Peperkamp

Overigens wilde Melissa Peperkamp niet alleen zelf met de eer strijken voor haar prestaties, want ze had enkel lovende woorden over voor haar trainer/coach, Niels Oostendorp. “Hij heeft me hier echt zó super goed gecoacht. Ik had enorm veel spanning, maar hij heeft me hier onwijs goed bij geholpen. Zonder hem was het nooit gelukt!”

Youth Olympic Games Big Air

Voor Melissa Peperkamp zitten de Youth Olympic Games er nog niet op, ook bij de Big Air wedstrijd komt ze uit voor Nederland en daarover is het Nederlandse talent in ieder geval heel erg nuchter over. “De Japanners gooiden zich vandaag echt dood, maar dat kan tijdens de Big Air totaal anders zijn. Ik weet niet zo goed wat ik daar van moet verwachten. De Japanners kunnen misschien wel Backside Double 1080’s gaan gooien in de wedstrijd.”

Vol gas gaat ze in ieder geval, naar eigen zeggen, zeker weten en dat is ook hoe we haar kennen. En of de strijd met Evy Poppe dan een gevolg gaat krijgen? “Ik weet het nog niet. Ik heb nog wel wat geheimpjes achter de hand voor de Big Air wedstrijd, maar we gaan gewoon kijken hoe de wedstrijd gaat. Evy en ik zullen elkaar sowieso blijven pushen.”

Verder was het deelnemen aan de Youth Olympic Games een hele bijzondere ervaring voor Peperkamp die ze zeker niet snel zal vergeten. “Na de tweede run kwamen er ineens allemaal Nederlanders naar me toe om me te feliciteren en ik dacht bij mezelf, ‘zijn er zoveel Nederlanders hier’? Ook wilden heel veel mensen, die ik nog nooit heb gezien, met me op de foto, dat was wel heel erg bijzonder!”

Melissa Peperkamp zal tijdens de Big Air competitie te zien zijn, die op 20 januari verreden zal worden om 13.00 uur.

 

Foto: OIS/Ben Queenborough

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle