Freestyle. Nieuws - 2 januari 2022   12:31 Melissa Peperkamp pakt vierde plek bij World Cup Slopestyle in Calgary

Door:

Kijk, dat is een lekkere zelfvertrouwen boost zo vlak voor de Olympische Winterspelen. De Nederlandse Melissa Peperkamp pakte namelijk de vierde plek bij de World Cup Slopestyle in het Canadese Calgary! 

Tijdens de kwalificaties voor de dames op het onderdeel Slopestyle in Calgary zag het er al erg goed uit, toen wisten niet één, maar twee ‘lowlanders’ een plek in de finale te pakken! Evy Poppe uit België en Melissa Peperkamp uit Nederland kwamen op respectievelijk de 6e en 5e plek uit, waarmee er dus zeker kansen lagen voor de finale die op nieuwjaarsdag verreden werd.

In de finale wist Melissa Peperkamp met haar eerste run al een score van 63.96 neer te zetten, waarmee ze aan het einde van de eerste runs zelfs de op één na hoogste score in handen had. Tijdens haar tweede run wist ze deze score net niet te verbeteren, maar het resultaat was een hele strakke vierde plek, waarmee ze haar visitekaartje voor de Olympische Spelen nog maar eens afgegeven heeft!

Ook Evy Poppe wist in de eerste run goed te presteren en stond daardoor aan het einde van de eerste runs derde, maar haar tweede run wist ze zich niet te verbeteren en uiteindelijk zakte ze iets terug met een zesde plek in de finales.

Mannen

Bij de mannen stonden er ook uiteraard ook Nederlanders en Belgen op de startlijst! Niek van der Velden mocht de eer gaan verdedigen voor Nederland, al strandde hij helaas in de kwalificaties op een uiteindelijke 17e plek. Voor Sebbe de Buck begon die kwalificatie juist erg goed, hij was de beste van zijn heat en de tweede overall, waarmee hij zich dus op mocht maken voor de finales.

Tijdens die finales kon hij helaas de score van 90 punten in de kwalificatie niet nadoen, al wist niemand in de finale zo hoog te scoren. De scores in de finals waren erg close, maar Sebbe kwam uiteindelijk terecht op een score van 79.80 punten en daarmee de vijfde plek in de eindstand.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle