Freestyle. Nieuws - 20 april 2021   18:16 Melissa Peperkamp stelt World Cup startplek voor 2021/2022 veilig na eerste plek in Europa Cup klassement

Door:

Vandaag werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden en hier kwam Melissa Peperkamp als grote winnares uit de koker. Het jonge snowboardtalent heeft de Europa Cup finale in Corvatsch gewonnen en is daarmee eveneens eerste geworden in het Europa Cup klassement!

Woooh, dat is nog eens een lekkere afsluiter van het seizoen! Niet alleen mocht Melissa Peperkamp meermaals op de eerste trede van het podium neerstrijken, nu het seizoen voorbij is, is ze ook nog eens uitgeroepen tot Europa Cup winnares. In het Zwitserse Corvatsch liet Peperkamp door 88.8 punten onder andere Arianna Burri en Bianca Gisler achter zich, die de tweede en derde plaats voor hun rekening namen. Het gat met de nummer twee en drie was op de ranking aanzienlijk te noemen: 7 en 16.5 punten.

En om het feest helemaal af te maken is er ook meteen voor volgend jaar al een stap in de goede richting gezet. Peperkamp heeft met deze eindstand een persoonlijke startplek afgedwongen voor de World Cup wedstrijden die in het seizoen 2021-2022 verreden zullen gaan worden.

De Olympische Spelen komen voor Melissa Peperkamp steeds dichterbij, want na deze prestatie heeft ze nog één keer een top tien resultaat op World Cup niveau nodig om zich te kwalificeren. Andere variant is dat ze bij de beste achttien op de internationale lijst staat.

Ticket voor Olympische Spelen 2022

UPDATE: We hebben net vernomen dat hetgeen wat we hierboven hebben neergezet helemaal niet meer klopt. Oud nieuws, zullen we maar zeggen. Vanwege haar 10e plek bij de slopestyle wedstrijd in Aspen én de 5e plaats bij de World Cup wedstrijd in Silvaplana staat Melissa Peperkamp nu 11e op de internationale lijst. Oftewel, ze voldoet aan de eisen om naar de spelen te gaan!

Snowboarders uit de BeNeLux

Er waren nog meer atleten uit de BeNeLux die zich aan de startpoortjes van de Europa Cup in Corvatsch hadden gemeld. Voor Belgie was het Evy Poppe die eveneens doorgedrongen was tot de finales, zij eindigde als zevende. Bij de heren waren er meer gegadigden: Jules de Sloover, Bart Poll, Kai Groeneveld, Sam Vermaat, en Casper Wolf. Het zou Sam Vermaat gaan worden die er met de beste papieren vandoor ging, aangezien hij een negende plaats liet noteren. Gevolgd door Casper Wolf (12e), Jules de Sloover (22e), Kai Groeneveld (36e) en Bart Poll (46e).

Foto: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle