Freestyle. Nieuws - 6 november 2020   16:14 Nederlandse Ski Vereniging zet streep door alle wedstrijden tot 1 januari 2021

Door:

Wederom slecht nieuws wat de Nederlandse Ski Vereniging komt brengen. Ze hebben namelijk vanwege het coronavirus besloten om alle wedstrijden tot 1 januari 2021 te cancellen.

Daarmee moeten we je dus voor de zoveelste keer slecht nieuws brengen. Een aantal weken geleden werd er namelijk al door de Nederlandse Ski Vereniging gecommuniceerd dat er drie weken lang geen wedstrijden verreden zouden gaan worden. Niet nationaal, niet internationaal. De reden voor dit alles was uiteraard de pandemie die de complete bevolking tot op de dag van vandaag in z’n greep houdt.

Geen wedstrijden tot 1 januari 2021

Ondertussen zijn de drie weken voorbij, is de persconferentie van de minister-president Mark Rutte geweest en lag het balletje weer bij de Nederlandse Ski Vereniging. Wat te doen? Erg veel keuzes bleken er niet te zijn en om dit gesprek niet elke week te hoeven voeren besloot de bond om tot 1 januari 2021 geen wedstrijden te organiseren. Daarmee wordt de seizoensopening voor het wedstrijdcircuit wederom opgeschoven.

Voor de Freestyle Tour stonden er dit jaar nog twee wedstrijden gepland (14 en 15 november in SnowWorld Landgraaf) en dat doet pijn, maar vooral de alpine wedstrijden worden door deze maatregelen hard geraakt. De eerste wedstrijd voor de Dutch Cup staat nu gepland op 4 tot en met 11 april 2021 en wel in het Zwitserse Crans Montana.

Het wordt overigens wel met de dag onwaarschijnlijker dat er een Nederlands en Belgisch Kampioenschap Freestyle 2021 gaat plaatsvinden. Maar goed, we houden hoop. Als er meer bekend is dan zullen we dat laten weten.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle