Freestyle. Nieuws - 15 januari 2022   17:33 Niek van der Velden pakte 8e plek, Melissa Peperkamp 7e tijdens LAAX OPEN 2022

Door:

Op de laatste World Cup voor de Olympische Spelen hebben de Nederlandse deelnemers nogmaals laten zien wat ze kunnen. Niek van der Velden werd achtste, Melissa Peperkamp kwam op de zevende plek uit! 

De Olympische tickets waren eerder al veilig gesteld door de sterke resultaten, waardoor de druk voor beide Nederlanders misschien ietsje anders was tijdens de laatste World Cup voordat het hele circus naar Azië vertrekt. Vandaag werden de finales verreden van LAAX OPEN 2022 en beide deelnemers wisten de finales te halen!

Melissa Peperkamp

Melissa kwam uit op de zevende plek tijdens de finales voor de World Cup Slopestyle tijdens LAAX OPEN 2022. In de eerste run kwam ze uit op een score van 65.58 punten, maar tijdens haar tweede run ging ze daar overheen. De Cab 270, 50 frontside 360, backside 540, Cab 900 Weddle, frontside 720 Indy en frontside 360 Indy leverde haar uiteindelijk 68.21 punten op en daarmee wist ze een aardig gat te trekken naar de nummer 8.

Foto: LAAX OPEN / Ruggli

Bij de dames was het Tess Coady die er met de winst vandoor ging, gevolgd door Anna Gasser en Annika Morgan maakte het podium uiteindelijk compleet.

Niek van der Velden

Voor Niek lag de spanning na zijn podium een week eerder uiteraard hoog en het deelnemersveld tijdens de finale was ook niet mis! Niek wist tijdens zijn eerste run een score van 62.78 neer te zetten met de volgende tricks: Front 180 switch backside 270 to 270 out, frontside blunt 630 melon, frontside millerflip Indy, backside double 12 tailgrab, switch backside 16 weddle, crippler indy.

Tijdens zijn tweede run ging het helaas wat minder voor Niek, op de eerste kicker wist hij z’n backside 16 niet lekker te landen, waardoor hij de tweede moest skippen. Een hogere positie tijdens die tweede run was dus helaas niet meer mogelijk, maar Niek heeft zeker laten zien dat hij die Olympische kwalificatie meer dan verdiend heeft.

Foto: LAAX OPEN / Lammerhirt

Sean Fitzsimons ging er met de hoofdprijs vandoor, gevolgd door Stale Sandbech op de tweede plek en Jake Canter op de derde positie.

World Cup stand

Het World Cup circuit voor het freestyle snowboarden gaat na vandaag even op pauze en alle focus gaat nu uit naar de Olympische Winterspelen. De wedstrijden gaan in maart weer verder met nog drie Slopestyle competities.

De Nederlanders doen in ieder geval hele goede zaken dit seizoen in de World Cup! Zowel Niek van der Velden als Melissa Peperkamp staan op dit moment tweede op de World Cup ranglijst. Melissa heeft momenteel 126 punten en Niek van der Velden heeft 125 punten op zijn conto staan. De Olympische Spelen worden uiteraard niet meegerekend voor de World Cup stand, de laatste drie wedstrijden van het seizoen in Georgië, Tsjechië en Zwitserland gaan uitmaken of de Nederlanders deze posities vast kunnen houden!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle