Freestyle. Nieuws - 15 januari 2020   15:45 Niek van der Velden 14e, Casper Wolf 15e bij halve finales LAAX OPEN 2020 Slopestyle

Door:

Het LAAX OPEN 2020 avontuur zit er voor Niek van der Velden & Casper Wolf helaas op. In Zwitserland wisten ze zich door een 14e en 15e plek niet te kwalificeren voor de finales.

Het zonnetje scheen en met de kwalificaties nog in het achterhoofd werd er stiekem een beetje gespeculeerd over een eventuele plek in de finales. Want een vijfde plek voor Niek van der Velden in de kwalificaties? Sure, in de halve finales wordt er altijd door elke atleet een schepje bovenop gedaan én komen de twee heats van de kwalificaties bij elkaar, maar met een goede solide run van Niek van der Velden was er zeker wat mogelijk. Voor Casper Wolf was het even wat anders. Bij hem moest er sowieso vol gas gegeven worden, gezien z’n 11e plek in de kwalificaties, maar gelukkig zat dat bij beide heren wel goed.

De top 12 van de 24 zou doorgaan naar de finales van LAAX OPEN 2020 z’n slopestyle discipline dus er zat genoeg in het vat om een mooie wedstrijd te worden.

LAAX OPEN 2020 Slopestyle halve finales

Casper Wolf werd als eerste van de twee naar de startgate geroepen en hier werd de halve finale meteen werkelijkheid voor ‘m. De run was na wat kleinigheidjes bovenin bij de rails en z’n solide kickertricks toch nog 41.41 punten en de 17e plek waard, waarna Niek van der Velden in de eerste run met 63.36 de tiende plek liet noteren. Bijzonder moment was er nog wel even op het einde van z’n run, waar van der Velden met z’n snowboard tijdens een Back Millerflip 360 over de roller heen schraapte. Het zou de save van de dag gaan worden aangezien hij ‘m op miraculeuze wijze toch nog wist te landen. Het was dan ook niet de bedoeling, wat ook te zien was aan Niek z’n reactie, maar die save. Holy shit!

Na de 17e en 10e plek wisten beide heren wat er te doen stond. Voor Casper Wolf moest er een betere run uitkomen en dat werd ‘m ook, want vanwege een Frontside 180 on Cab 360 off, Cab 180 on Backside 360 off, Alley Top Backside 900 Melon, Cab 1260 Indy, Frontside 1080 Indy en een Backside 1080 Tailgrab kon hij opklimmen naar een twaalfde plek en daarmee had hij nog oog op de finales. De 64.25 punten die hij achter z’n naam kreeg zorgde er overigens wel voor dat z’n maatje Niek van der Velden naar de 13e plek en daarmee voorlopig uit de finale gezet werd.

Maar goed, Niek had nog een tweede run! Hier had hij gelukkig geen issues met de roller, alleen bleken de 65.05 punten net niet genoeg te zijn voor een spot in de top 12. Ondertussen waren er namelijk andere atleten geweest die over de score van Casper waren gegaan, waardoor ook de 65.05 punten van Niek van der Velden niet zouden voldoen. Het is jammer maar helaas, maar de run van Casper Wolf was gewoon erg nice te noemen en helaas zat er voor Niek vandaag niet meer in.

Daarmee is de scorelijst van de halve finales slopestyle van LAAX OPEN 2020 hieronder te bekijken. De finales voor LAAX OPEN 2020 Slopestyle zijn op vrijdag 12.00 uur aanstaande en uiteraard hebben we een livestream voor je klaar staan.

LAAX OPEN 2020LAAX OPEN 2020

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle