Freestyle. Nieuws - 13 januari 2020   16:17 Niek van der Velden en Casper Wolf gekwalificeerd voor Halve Finales van LAAX OPEN

Door:

Goed nieuws uit het Zwitserse LAAX! Op de slopestyle course vonden vandaag de kwalificaties plaats en twee Nederlanders mogen door naar de halve finales! 

LAAX OPEN is afgetrapt! De eerste trainingen waren al verreden en vandaag was het tijd voor de eerste wedstrijddag, waarbij de kwalificatieheats voor de heren op de planning stonden. Met in totaal 58 snowboarders op de startlijst was er een hoop te doen en ook dit jaar stonden er weer deelnemers uit de lage landen op de startlijst.

Heats

De eerste kwalificatie voor het onderdeel Slopestyle werd verdeeld in twee heats, waarbij in iedere heat 29 deelnemers aan de start stonden en er 12 deelnemers door zouden gaan naar de halve finales. Bij die kwalificaties stonden ook heel wat bijzonder grote namen op de startlijst, dus het zou hoe dan ook spannend gaan worden!

Onder die deelnemers bevonden zich ook de Belgische Seppe Smits en de Nederlanders Niek van der Velden en Casper Wolf. Die eerste twee mochten zich melden in Heat 1, waar Casper Wolf de eer van de lage landen hoog mocht houden in Heat 2.

Kwalificatie

Tijdens die eerste heat kwam het voor Seppe Smits helaas niet helemaal uit de verf. Een totaalscore van 31.75 punten was uiteraard niet genoeg en dus werd hij 25e.

Niek van der Velden kwam uit op de 5e positie van zijn heat, met een score van 71.26 punten. Dit is minder dan 1 punt verschil verwijderd van Stale Sandbech, wat dus liet zien hoe hoog het niveau was en wat Niek al heeft weten te presteren! Daarmee heeft hij zijn positie voor de halve finale op het onderdeel Slopestyle in ieder geval veilig gesteld.

Ook Casper Wolf mag zich gaan melden tijdens de halve finale: hij kwam in de tweede heat uit op een score van 58.83 punten en werd daarmee 11e van zijn heat. Oftewel, er staan straks twee Nederlanders aan de start van de halve finales!

De volledige uitslag van de kwalificatie is hier te vinden.

Planning

De halve finales op het onderdeel Slopestyle staan gepland voor woensdag 15 januari om 12.45 uur, vlak na de halve finales van de vrouwen die om 10.00 uur begint.

Wat de vrouwen betreft: eigenlijk zouden die vandaag ook de kwalificatie afronden, maar deze is verplaatst naar morgen. Cheryl Maas staat daar op de startlijst en zal morgen dus moeten strijden voor een positie in de halve finale.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle