Freestyle. Nieuws - 17 januari 2020   13:23 Niek van der Velden ontvangt uitnodiging voor Burton US Open

Door:

Na z’n deelname tijdens LAAX OPEN staat ‘ie nu ook op de startlijst voor die andere grote snowboardwedstrijd. Niek van der Velden heeft een invite in de pocket voor Burton US Open in Vail! 

Ieder jaar vinden er een paar snowboardwedstrijden plaats die in de categorie legendarisch vallen en Burton US Open is daar absoluut één van! Dit jaar zal het event voor de 38e keer gehouden worden, wat maar aantoont wat voor gigantische historie dit event heeft.

Dit jaar mogen we ons dus op gaan maken voor een stukje Nederlandse trots aangezien we een deelnemer op de startlijst hebben staan! Niek van der Velden heeft een uitnodiging gekregen voor de prestigieuze wedstrijd waarbij een totaal van $373.000 weggegeven gaat worden als prijzengeld. Niek is de eerste Nederlandse deelnemer sinds 2016, toen kreeg Cheryl Maas een uitnodiging voor het event. Uiteraard zal Niek van der Velden uit gaan komen op de discipline waar zijn expertise ligt: Slopestyle.

Februari

Burton US Open zal net als de voorgaande edities plaats vinden in Vail, Colorado. Burton heeft aangegeven dat ze dit jaar een ‘progressieve toekomst’ neer willen zetten met dit event wat plaats gaat vinden tussen 24 en 29 februari. “We zijn op basis van de feedback terug gegaan naar de tekentafel en hebben een compleet nieuwe course ontworpen voor slopestyle en halfpipe.

Ook zal de organisatie dit jaar de jurering op een iets andere manier doen dan voorgaande jaren, maar daar zal Burton US Open later meer over bekend maken, evenals de rest van de officiële startlijst!

 

Foto: Niek van der Velden tijdens LAAX OPEN (LAAX OPEN / Laemmerhirt)

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle