Freestyle. Nieuws - 5 december 2021   19:11 Niek van der Velden pakt vijfde plek bij World Cup rentree in Steamboat

Door:

Niek van der Velden is back en dat mag je weten ook! De Nederlandse snowboarder komt terug van een lange periode vol blessures en heeft nu bij zijn eerste World Cup na de revalidatie de vijfde plek gepakt.

Afgelopen september zag het er niet al te best uit, nadat hij in een training onderuit ging en een blessure op liep aan zijn knie. Met de Olympische Spelen in het vizier zag het er niet rooskleurig uit, maar Niek heeft gisteren in het Amerikaanse Steamboat laten zien dat hij zeker mee doet op het absolute top niveau. Tijdens de World Cup Big Air wist hij in de kwalificaties al een geweldige prestatie neer te zetten door met een derde plek direct een finaleplek af te dwingen, even later mocht hij opgaan voor de echte prijzen.

De startlijst loog er niet om, met grote namen als Marcus Kleveland, Mons Roisland, Max Parrot en Mark McMorris op de lijst voor de finals zou het zeker geen makkelijke wedstrijd worden, helemaal niet omdat Niek eigenlijk nog niet veel trainingsuren in de benen had zitten. Toch ging het goed en wist Niek van der Velden de finals af te sluiten met een vijfde plek.

Die vijfde plek heeft hij te danken aan zijn eerste twee runs, waarin hij een Switch Backside 1620 Indy en een Backside Triple 1440 Weddle wist te landen, wat genoeg was voor een score van 109,75 punten, waarmee hij onder andere Marcus Kleveland (108,75) nipt voor wist te blijven. Het podium bestond uit Yiming Su, Clemens Millauer en Mons Roisland.

Dames

Bij de dames was er ook nieuws uit de lage landen: de Nederlandse Melissa Peperkamp en de Belgische Evy Poppe en Loranne Smans stonden namelijk ook op de startlijst voor de World Cup Big Air in het Amerikaanse Steamboat!

Voor de drie dames bleef het in Steamboat bij de kwalificaties. Melissa Peperkamp kwam terecht op een 13e plek, wat haar beste finish in haar prille Big Air World Cup carrière is. Evy Poppe kwam uit de 17e plek, waar Loranne Smans op de 20e positie terecht kwam.

 

Foto: Niek van der Velden tijdens LAAX OPEN

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle