Freestyle. Nieuws - 9 januari 2022   12:39 Niek van der Velden pakt zijn eerste World Cup Slopestyle podium in Mammoth Mountain

Door:

Groot nieuws uit ‘Murica. Niek van der Velden heeft geschiedenis geschreven door tijdens de World Cup Slopestyle in Mammoth Mountain de tweede plek te pakken! 

Niek van der Velden mag trots zijn! Hij heeft tijdens de World Cup Slopestyle competitie, die afgelopen nacht verreden werd in het Amerikaanse Mammoth Mountain z’n visitekaartje af kunnen geven. Tijdens de kwalificatie ging het al goed, doordat hij de hoogste score van het hele veld neer wist te zetten, waardoor er ineens een hele andere lading lag op de finales

Finals

Tijdens die finals wist Niek een hele strakke eerste run neer te zetten, waarmee hij op dat moment zelfs de eerste positie in handen had. Helaas voor Niek zat een verbetering tijdens de tweede run er niet in, maar die score uit de eerste run was voor hem voldoende om een plek op het podium te claimen! Met een score van 76.56 heeft hij zijn allereerste FIS World Cup podium weten te claimen, nadat Red Gerard tijdens zijn tweede run nét iets beter was en een score van 82.88 haalde en daardoor de winst pakte.

Olympische Spelen

Met deze tweede plek heeft Niek ook nog eens definitief zijn ticket voor de Olympische Spelen in Peking weten te claimen, hij had voor de kwalificatie eisen nog één top-tien finish nodig en die heeft ‘ie dus met stijl weten te claimen.

Op Instagram wist Niek het zelf al mooi te verwoorden: “Ik heb nog nooit zoveel stress ervaren in mijn leven! Zo blij dat ik deze run heb kunnen landen, mijn eerste World Cup podium heb gehaald en officieel gekwalificeerd ben voor de Olympische Spelen!”

Niek van der Velden kon in 2018 al deelnemen aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea, maar moest toen door een breuk in z’n arm aan de kant staan en heeft aan geen wedstrijd mee kunnen doen.

Melissa Peperkamp

Ook Melissa Peperkamp heeft goede zaken gedaan in Mammoth Mountain, zij kwam namelijk op de zesde plek terecht in de Slopestyle finals. Doordat ze een week eerder in Calgary al een goede score neer wist te zetten, staat Melissa Peperkamp inmiddels derde in de World Cup stand, net als Niek van der Velden overigens!

 

Foto: Screenshot livestream

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle