Freestyle. Video's - 15 februari 2021   10:12 Paddy Graham gaat skiën op 5000 jaar oude ski’s, geeft geschiedenisles over skiën

Door:

Wist je dat het Noorse leger vroeger kon skiën én schieten tegelijk? Dit en meer in de geschiedenisles van Red Bull, waarin Paddy Graham de ontiegelijk oude ski’s gaat uitproberen!

Paddy Graham krijgt de kans om ski’s uit te proberen en we zijn blij dat hij zichzelf heeft opgeofferd. Want ski’s proberen die al 5000 jaar oud zijn? We zouden het er niet op wagen, maar meer ook omdat we gewoon bang zijn om zo’n prachtig exemplaar al binnen een paar meter te slopen. Want zo zijn we ook dan wel weer. Niet omdat we het willen, maar omdat zulke dingen bij sommige mensen gewoon snel gebeuren.

Paddy Graham is degene die namens het moderne volk terug in de tijd mag en ondertussen wordt je bijgepraat over de Sami, het volk die al duizenden jaren gebruik maakte van ski’s. Uiteraard wel op hun eigen manier, want zij gebruiken het vooral als transportmiddel. 

Ondertussen zijn er ook locals die sneeuwscooters in de schuur hebben staan, ook al blijft de ski een exemplaar wat nog zeker niet overbodig is geworden. Plus, heb je die schoenen gezien?!

Nee, natuurlijk niet, je moet de video nog kijken. Sorry, dom van ons. Het onderwerp suggereert trouwens dat Jon Olsson ook aanwezig is om de duizenden jaren oude ski’s te proberen, maar dat is niet het geval. Jon is namelijk enkel van de partij om te vertellen hoe het er vroeger bij hem aan toe ging toen hij nog volledig in Zweden woonde. En hoe zwaar het was. En is. 

Dus, genoeg gepraat, tijd voor een geschiedenisles die je écht interessant gaat vinden. Even heads up van onze kant: het is echt meer geschiedenisles dan actie, maar het blijft goed bestede tijd.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle