Freestyle. Nieuws - 18 maart 2021   20:46 Sam Vermaat en Evy Poppe naar finales JWK in Krasnoyarsk

Door:

We praten je dalijk bij over waar Krasnoyarsk ligt, maar eerst willen we even wat kwijt: Sam Vermaat en Evy Poppe zijn naar de finales van het Jeugd Wereld Kampioenschap Slopestyle! Update: En we hebben een livestream!

Beide atleten lieten in het Russische Krasnoyarsk zien dat je helemaal geen hoge bergen in je land nodig hebt om hoge ogen te gooien. Evy Poppe kwam tijdens de kwalificatie namelijk met 86 punten als tweede uit de bus, waar ze enkel de Japanse Yura Murase voor zich moest dulden. Sam Vermaat deed nóg betere zaken want tussen alle talenten uit de wereld reed hij naar een eerste plaats in z’n heat! Kai Groeneveld was eveneens aan de start te vinden, echter verliep z’n wedstrijd niet zoals gepland.

De finales voor het Jeugd Wereld Kampioenschap Snowboard Freestyle in Krasnoyarsk worden morgen verreden, dus stay tuned voor meer actie. Helaas hebben we geen stream en/of tricklijsten, dus als je ons kan helpen? Heel graag.

Krasnoyarsk

Nu we je op de hoogte hebben gesteld van het meest belangrijke bericht, namelijk dat Sam en Evy naar de finales zijn, gaan we snel door met het volgende punt op de agenda: Krasnoyarsk. Het is een bijzondere locatie te noemen om de Jeugd Wereld Kampioenschappen te houden, maar blijkbaar kan het daar allemaal doorgang vinden. Op de vraag waar je Krasnoyarsk terug kan vinden op de kaart moet je richting Moskou en dan eeeeh… Bijna vierduizend kilometer naar het oosten.

Om je misschien een beter beeld te geven: Je komt langs Krasnoyarsk als je van Novosibirsk naar Irkoetsk rijdt. Je weet wel, over de welbekende P-255 snelweg?

Ook niet? Mmm, ja dan weten wij het ook niet meer hoor. Nee even serieus, het is namelijk niet vreemd als het je echt geen biet zegt. Bij ons begon er ook geen belletje te rinkelen en zelfs na het opgezocht te hebben waren we nog steeds een beetje spoorloos. Krasnoyarsk is in ieder geval een stad in Rusland die ligt aan de Jenisej en het is de derde stad van Siberië met ongeveer 1 miljoen inwoners. Weer wat geleerd!

Livestream

Fotocredit: FIS

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle