Freestyle. Nieuws - 19 maart 2021   11:14 Sam Vermaat stunt naar bronzen medaille tijdens JWK Finale in Krasnoyarsk

Door:

Sam Vermaat heeft goede zaken gedaan tijdens de Jeugd Wereld Kampioenschappen Snowboard in Krasnoyarsk met een derde plaats als resultaat!

Gisteren werden de kwalificaties verreden en daar was het sowieso de Nederlander die hoge ogen wist te gooien. Toen werd Sam Vermaat eerste in z’n heat en dat zou een mooie generale repetitie zijn voor de finales die in het Russische Krasnoyarsk verreden zouden gaan worden.

Sam Vermaat

Foto: geknipt uit de stream

Het snowboardtalent, die onderdeel is van de Nationale Snowboard Selectie, ging in de eerste heat verder met waar hij in de kwalificaties geëindigd was: een heerlijke run rijden. Z’n Backside Blunt 270, Frontside blunt to fakie, Cab 180 in Backside 180 out, Switch Backside 12 Mute, Frontside Double 1080 Indy en Backside Double 1080 Melon mondde dan ook meteen uit in 86.50 punten, iets wat Sam Vermaat de tweede plek opleverde. Het gat met de nummer drie én vier was groot, dus er was toen al hoop op een podiumplek.

De enige die Sam Vermaat voor zich moest dulden was de Japanse Aoto Kawakami, die met enkel een paar punten verschil de topspot moest gaan verdedigen. In de tweede run kwam daar alleen Rikuto Watanabe ook nog eens overheen met 92.75 punten, waardoor Sam Vermaat een stapje terug moest doen in de ranking. Ook werd het gat met de nummer vier kleiner en kleiner, maar gelukkig bleef het daar bij en kon Sam Vermaat zich met een derde plaats opmaken voor de podiumceremonie.

Bij deze willen we dan ook van de mogelijkheid gebruik maken om Sam te feliciteren met z’n derde plaats. Super goed gedaan kerel, houd dit vast!

Bij de dames kwam de Belgische Evy Poppe in actie, zij reed in de finale van het Jeugd Wereld Kampioenschap Slopestyle naar een eerste plaats.

Sam Vermaat

Sam Vermaat

Noot: Excuses voor de slechte foto’s etc, het wachten is op meer informatie vanuit Rusland om dit nieuwsbericht meer body te geven. Als we dat hebben dan updaten we dit artikel.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle