Freestyle. Nieuws - 11 maart 2021   8:12 Sebbe de Buck & Casper Wolf naar World Championships finales in Aspen

Door:

De World Championships zijn gisteren van start gegaan en in het Amerikaanse Aspen hebben Sebbe de Buck en Casper Wolf goede zaken gedaan, maar er waren nog meer atleten uit de BeNeLux aan start. Benieuwd hoe het allemaal is verlopen?

Zo, dat is nog eens lekker wakker worden hier in Nederland. Casper Wolf en Sebbe de Buck zijn namelijk door naar de finales en mogen daardoor komende zaterdag een gooi gaan doen naar de felbegeerde podiumplekken.

Inclusief medailles uiteraard. Sebbe de Buck liet 72.75 punten noteren wat ‘m een achtste plek in de heat opleverde, genoeg dus voor een podiumplek. Voor Casper Wolf ging het allemaal nog een stukje beter: hij eindigde vierde in z’n heat met maar liefst 84 punten! Hiermee liet hij tijdens de World Championships in Aspen grote namen als Max Parrot, Torgeir Bergrem, Red Gerard en Stale Sandbech achter zich.

Jules de Sloover kwam met 31.25 punten helaas niet verder dan een 24e plek.

World Championships Aspen, Dames

Bij de vrouwen waren het Evy Poppe, Melissa Peperkamp én Loranne Smans die op de startlijst terug te vinden waren. Evy Poppe kon de course wel uitrijden, maar kon niet de geplande run neerzetten door een blessure die ze had opgelopen tijdens de training. Gelukkig voor Evy geen blijvende blessure. Peperkamp en Smans konden juist wel tegen de deur van de finales aanbonkten. Daar bleef het helaas ook bij, maar al met al toch zeker een mooie prestatie! Peperkamp eindigde op een tiende plaats met 76.75 punten, waar Smans met 79.25 net een halve punt te kort kwam voor de finales.

Voor de complete uitslag van de dames kan je hierrrr terecht, voor de complete uitslag van de heren kan je hierrrr terecht.

Kleine noot: qua tricks kunnen we je nog niet helpen, als dat wel zo is dan zullen we ‘m updaten. Sowieso komt er een bericht over de finales die zaterdag verreden zullen worden.

Fotocredit: Mike Dawsy

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle