Freestyle. Nieuws - 13 oktober 2020   16:38 Snowboard Rookie Team verrijkt zich met nieuwe aanwinsten Katja Dutu en Pim Wiesen

Door:

Goed nieuws voor Katja Dutu en Pim Wiesen, zij zijn namelijk vanaf heden onderdeel van het Snowboard Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging!

Daarmee gaan zij een periode tegemoet waarin ze met een hoop veranderingen kennis gaan maken. Positieve veranderingen wel te verstaan, want de stap naar professioneel snowboarden is bij deze weer een stukje dichterbij gekomen.

En de wedstrijden mogen dan wel afgelast zijn voor de komende periode, de trainingen kunnen gelukkig nog wel hun doorgang vinden. Je moet namelijk klaar staan als de lichten weer op groen gaan en de agenda weer rustig opgepakt gaat worden. Dat zal ook een van de redenen zijn geweest om de selectiedag ‘gewoon’ door te laten gaan en het Snowboard Rookie Team ‘gewoon’ uit te breiden met twee talenten.

In juli van dit jaar kon je je inschrijven om een kans te maken op een van die felbegeerde plekken bij de jeugdselectie van de Nederlandse Ski Vereniging en nu zijn het dus Pim Wiesen van Shred Masters en Katja Dutu van SDT-Boardteam die loon naar werken krijgen. Wiesen was namelijk vorig jaar bezig met een sterk seizoen, waar Dutu zelfs bij de afgelopen vier wedstrijden naar de overwinning was gereden.

“Ze krijgen een uitgebreid trainingsprogramma met sneeuwtrainingen in SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf gedurende het seizoen. Daarnaast zullen ze ongeveer zes weken per seizoen in het buitenland vertoeven voor sneeuwtrainingen in de Alpen en deelname aan de NK freestyle snowboarden tijdens het SnowFest. Naast het trainen op de sneeuw, zullen ze hun tricks ook gaan verbeteren door middel van trainingen op een airbag”, aldus de Nederlandse Ski Vereniging. Verder is het plan dat ze een trainingsprogramma gaan volgen op Papendal in Arnhem, waar kracht-, trampoline-, voedings- en mentale trainingen aan bod komen.

Bij deze wensen we Katja Dutu en Pim Wiesen heel veel succes bij het Snowboard Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging. Hier gaan ze Romy van Vreden, Lucas Hendriks, Nicky Deltrap, Jesse Willemsen, Wendel Willemse en Demi van Griensven tegenkomen die al langer bij de jeugdselectie zitten.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle