Freestyle. Nieuws - 6 oktober 2020   17:09 SnowWorld annuleert alle wedstrijden tot 1 maart 2021 vanwege coronavirus

Door:

Het slechte nieuws voor wedstrijden blijft maar doorgaan. SnowWorld heeft namelijk besloten om geen risico’s te nemen rondom het coronavirus en daardoor zijn alle wedstrijden van de kalender gehaald.

Er wordt bij SnowWorld dus niet gewacht op de drie weken die de Nederlandse Ski Vereniging een paar dagen geleden naar buiten heeft gebracht. Daarin stond namelijk dat de aankomende wedstrijden (vijf in totaal) niet door konden gaan vanwege het coronavirus, maar nu is daar dus door SnowWorld nog eens een schepje bovenop gedaan.

Van SnowWorld hebben we verder nog geen reactie voorbij zien komen, maar de Nederlandse Ski Vereniging heeft er op haar site het volgende over te melden: “Dit alles is gedaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen worden nu genomen in de hoop dat er uiteindelijk niet besloten hoeft te worden de pistes te sluiten voor recreanten en de trainingen van de wedstrijdteams. De door de overheid genomen maatregelen en opgelegde restricties leiden er bovendien toe dat er aanzienlijke beperkingen gelden voor het organiseren van evenementen en het ontvangen van grote bezoekersaantallen in de vestigingen van SnowWorld.”

Nieuwe, voorlopige Freestyle kalender

Het is zuur, maar door deze beslissing gaan er wederom wedstrijden in het freestyle circuit niet door. Eerst was het de wedstrijd in SnowWorld Zoetermeer, nu zijn het de wedstrijden in SnowWorld Landgraaf die van de kalender verdwijnen. Daarmee begint de kalender voor de Freestyle Tour/Dutch Cup 2021 stukje bij beetje te slinken en dat is slecht nieuws.

Het is overigens nog steeds onduidelijk hoe, en of, het NK/BK Freestyle 2021 in Crans Montana gaat verlopen en we houden alles natuurlijk scherp in de gaten. De geüpdatete Dutch Cup kalender ziet er tegenwoordig zo uit:

Wedstrijd Locatie Datum
Snowfest 2021 Crans Montana (Zwitserland) 4 t/m 11 april
Freestyle Tour SnowWorld Terneuzen 8 mei
Freestyle Tour Finals SnowWorld Landgraaf 15 mei
Freestyle Tour Finals SnowWorld Landgraaf 16 mei

Meer informatie of vragen? Voor vragen over de wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle